Nyheder10. august 2023

Spillestedet STAGEBOX lukker og slukker: – Vi er knuste

Spillestedet STAGEBOX på Refshaleøen er nødsaget til at lukke efter blot få år med koncerter
Koncert
Det er slut med koncerter på spillestedet STAGEBOX, det oplyser spillestedet selv (Arkivfoto)
 Foto: Colourbox

Læs også: Farvel og tobak: Ikonisk koncertsted i Esbjerg går konkurs

ICEKIID, Rema, Fat Freddy's Drop og Jimilian er nogle af de kunstnere, der i løbet af de seneste par år har stået på scenen på spillestedet STAGEBOX, der ligger på Refshaleøen.

Men nu er det slut.

– Det er med utrolig sorg i hjertet, vi må meddele, at STAGEBOX ophører som et spillested pr. dags dato, skriver de to bag Stefan Petersen og Daniel Dahlberg i en meddelelse på Facebook.

Årsagen, til at STAGEBOX nu er fortid, er at det ikke har været muligt for spillestedet at blive enige med Refshaleøens Ejendomsselskab om en ny lejekontrakt.

– Vi er knuste, kede af det – og har kæmpet med næb og klør med adskillige løsningsforslag om rekonstruktioner og flere nye investorer med friske millioner på spil, men alt sammen forgæves og ikke foreneligt med udlejer, skriver de.

I opslaget på Facebook understreger STAGEBOX, at der ikke er tale om en konkurs men altså problemer med lejekontrakt. Derfor vil man 'inden for kort tid' indgive en egenbegæring til Sø- og Handelsretten.

STAGEBOX startede som spillested få uger inden regeringen lukkede landet ned som følge af covid-19.

Stefan Petersen og Danilen Dahlberg kalder udfordringen med lejekontrakten for et mareridt, men erkender at der nu ikke er mere at gøre.

– Jeg er ustyrligt ked af det. Det har aldrig været tanken at skulle ende her, selv om jeg godt ved, vi søsatte noget, ingen før har gjort i København. Jeg kan acceptere at gå personligt konkurs – det er en del af spillereglerne, når man tror så meget på et projekt som vi – og privat har lagt hånden på kogepladen i det omfang vi har. Men at rækken af relationer og kreditorer nu bliver efterladt, uden udsigt til en krone på kistebunden, det har jeg svært ved at acceptere – når det nemt kunne have været løst, udtaler Stefan Petersen, direktør og indehaver.

Lukningen af spillestedet betyder, at koncerter med Farruko, Dadju og Morad vil blive flytte til andre spillesteder i København eller risikerer at blive aflyst.

STAGEBOX oplyser, at man modtager en direkte besked fra billetudbyderen med ændringer i forhold til planlagte koncerter.

Sponsoreret indhold