Nyheder10. januar 2017

Svære depressioner og et liv i kørestol: Sonja fra Saxogades hårde liv

For 48 år siden lærte danskerne hende at kende som ”Sonja fra Saxogade” – den lille pige med krøllerne og det skæve smil, der elskede at lave ballade og lege. Siden kameraerne slukkede, har Sonia Sanders liv bestemt ikke været nogen leg – det har i stedet været fyldt med forliste ægteskaber, svære depressioner og et liv i kørestol
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sonja_front_rigtig.jpg
 Foto: All Over og Søren Lamberth

Vi lærte hende at kende som den charmerende og frække krøltop Sonja, der stavrede omkring på Saxogade iført sine sygekassebriller og plisseret nederdel – og vi elskede hende!

Ja, der er ingen tvivl om, at lille Sonja smeltede danskernes hjerter, da hun tonede frem på TV-skærmen i slutningen af 1960'erne.

Selv elskede den lille pige ikke rampelyset og den opmærksomhed, der fulgte i kølvandet på at være Sonja fra Saxogade.

Sonia Sander, som Sonja fra Saxogade hed i det virkelige liv, forsvandt derfor hurtigt fra rampelyset og har siden levet et hårdt liv, der har budt på tre forliste ægteskaber, alvorlige depressioner og et liv i kørestol.

Det fortæller Sonia Sander i et stort interview med Ude & Hjemme.

Du kan se billeder af Sonia Sander i galleriet nederst i artiklen.

I mange år arbejdede Sonia som hjemmehjælper og på plejehjem, men det hårde fysiske arbejde har med tiden sat sit alvorlige præg på hendes krop. Siden 1998 har Sonia således været lænket til en kørestol, fordi hendes ben og ryg har givet op.

Problemerne med ryggen begyndte for alvor otte år tidligere, i 1990, da hendes ryg knækkede sammen. Det betød, at Sonia måtte igennem en større rygoperation samtidigt med, at hendes ægteskab lå i ruiner.

Og som om det ikke var nok, døde hendes lillesøster midt i det hele – og efterlod sig tre børn i alderen 7 til 13 år.

- Jeg hentede børnene og tog dem med hjem, for jeg kunne bare ikke bære, at de lige havde mistet deres mor, og at de så skulle med en fremmed dame med knold i nakken ud på en institution, fortæller Sonia til Ude & Hjemme.

Du kan se billeder af Sonia Sander i galleriet nederst i artiklen.

Det betød, at Sonia pludselig passede søsterens tre børn foruden sin egen datter, mens at hendes ægteskab lå i ruiner. Sonia kæmpede for at holde sammen på det hele – men glemte sig selv undervejs, og hun blev indhentet af flere svære depressioner.

- Da jeg var allermest deprimeret, kunne jeg slet ikke noget. Jeg sad bare og gloede ind i en væg og drak kaffe og sodavand og røg smøger, fortæller Sonia til Ude & Hjemme.

To gange var depressionerne så altødelæggende, at Sonia måtte indlægges.

- Fordi jeg ikke vaskede mig, jeg spiste ikke, og jeg lavede ikke andet end at se fjernsyn og græde. Jeg murede mig fuldstændig inde og tog ikke telefonen, når folk ringede, fortæller Sonia til Ude & Hjemme.

Med tiden fik Sonia dog styr på sit sind, og i dag er det 10 år siden, at hun sidst var indlagt. Hun kan stadig føle sig trist – men hun ender ikke mere i dét sorte hul, hun havnede i tidligere, fortæller Sonia i interviewet.

Du kan se billeder af Sonia Sander gennem tiden i galleriet herunder:

Sonja fra Saxogade

Sponsoreret indhold