Sofie Stougaard: Jeg er blevet stærkere af krisen

– Det har været sindssygt udfordrende at være den, der bestemmer, fortæller Sofie om instruktørdebuten, som er kommet i kassen over de seneste par år. Foto: Kaspar Wenstrup

– Det har været sindssygt udfordrende at være den, der bestemmer, fortæller Sofie om instruktørdebuten, som er kommet i kassen over de seneste par år. Foto: Kaspar Wenstrup

 
Når Sofie Stougaards stjernespækkede komediedrama rammer landets biografer til september, er det ikke blot frugten af seks års slid i instruktørsædet. 
 
For ”Kærlighed og andre katastrofer” handler om at opleve en krise og et vendepunkt i livet – og det har Sofie selv prøvet for nylig. 
 
 
Hun og hendes mand Torbjørn Rafn blev ramt af finans-krisen i 2008. 
 
– Det har været hårdt, men vi har heldigvis formået at vende det. 
 
- Og vi er ikke blevet skilt. Man bliver helt rørt, siger Sofie Stougaard, da SE og HØR møder hende en lun sommerdag i Tivoli, hvor hun indtil den 16. juli giver den på ”TAM TAM”-scenen. 
 
”Kærlighed og andre katastrofer” med bl.a. Lars Ranthe, Christine Albeck Børge, Ellen Hillingsø og Paw Henriksen har premiere den 1. september.
– Filmen er blevet testet for et publikum, og der er så mange, der har skrevet i rapporten, at de kan relatere til historien. Det føles så dejligt, smiler instruktør Stougaard. (Foto: Walther Jensen & Lydholm)
 
Lige før finanskrisen havde parret besluttet at sælge deres hus for i stedet at købe en villa-lejlighed.
 
Men så ramte krisen, hus-salget gik i stå, og pludselig stod Sofie og hendes mand med to terminer i et helt år. 
 
 
Det betød flere år med store udfordringer, der faktisk har styrket parret og deres tre døtre.
 
– Mine børn har fået lov at se deres forældre kæmpe, men holde sammen. Det tror jeg er en stærk gave at give sine børn. Vores børn har set, hvordan vi har skullet træffe drastiske valg for overhovedet at kunne gennemføre vores hverdag. Vi er kommet ovenpå og lever en mere normal hverdag igen, fortæller den lettede bornholmer.
 
Sammen med Torbjørn har Sofie tre skønne døtre: Salka på 20, Ingeborg på 14 og Matilda på otte, som ikke er med på billedet. (Foto: All Over)
 
Hun glæder sig især over, at skaderne ikke blev så store, som de kunne være blevet.
 
– Vi gik heldigvis ikke konkurs, og vi er nærmest ude af vores gæld, afslører Sofie, hvis alvorlige stemme straks bliver afløst af et smittende smil. 
 
– Jeg har fået et perspektiv på livet, som jeg ikke havde fået, hvis det bare var kørt derudad. Jeg er blevet stærkere, og det har gjort kærligheden mellem mig og min mand stærkere. Vi skulle jo finde ud af det. Altså hvis vi var blevet skilt dengang, ville det jo være gået helt galt. Det kunne vi simpelthen ikke byde os selv, hinanden eller vores børn.  Jeg kalder det faktisk ikke for en krise, men et vendepunkt, siger den seje kvinde. 
 
Billedet er ti år gammelt, men kærligheden blomstrer stadig – og nu mere end nogensinde – mellem Sofie Stougaard og husbonden Torbjørn Rafn, som er manuskriptforfatter. (Foto: All Over)
 
Hendes instruktørdebut er et drama, hvor karaktererne også står over for et vendepunkt – nøjagtig som Sofie og hendes mand, selv om filmen ikke er deres egen historie. 
 
– Det at blive voksen midt i et vendepunkt i éns liv oplevede jeg også selv. Jeg kunne også have kastet håndklædet i ringen, men det gjorde jeg ikke. Det er det dilemma, jeg har overført til filmens historie. De tidspunkter i éns liv, hvor man skal tage et afgørende valg.
 
 Sofie Stougaard, 49, debuterer som instruktør i ny film til efteråret – bl.a. med Lisbet Dahl i en af rollerne.
Inden da gør hun lige ”TAM TAM”-revyen i Tivoli og senere Aarhus færdig. (Foto: Walther Jensen & Lydholm)

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close