Sofie Carsten Nielsen efter ny bombe: - Jeg er vred og ked af det

Sofie Carsten Nielsen havde nogle få budskaber til pressen efter et opsigtsvækkende opslag fra Morten Østergaard

Sofie Carsten Nielsen havde nogle få budskaber til pressen efter et opsigtsvækkende opslag fra Morten Østergaard

Foto: Ritzau Scanpix

I et kort pressemøde i bibliotekshaven ved Christiansborg har den nye politiske leder netop mødt pressen efter Morten Østergaard har smidt lidt af en metoo-bombe. 

I et opslag på facebook har han tilstået yderligere tre sager om seksuel krænkelse, udover den der i onsdags fik ham til at gå af som politisk leder i Radikale Venstre. 

- Det er personalesager, og det er mit indtryk, at nogle af dem er nyere, fortæller Sofie Carsten Nielsen til spørgsmålet om, hvorvidt de yderligere sager er ældre eller nyere end den allerede diskuterede. 

Den nye politiske leder fortæller på pressebriefingen, at hun har spurgt Morten Østergaard, om sagen om hånden på Lottes Rods lår var den eneste, der var. 

Til dette tilføjer hun, at det var hendes klare indtryk. 

Sofie Carsten Nielsen udtrykker desuden vrede over sagerne og de gnidninger, som de har ført med sig. 

En af de første ting, hun siger på det kortvarige pressemøde er, at hun er vred og ked af det. 

- Der må være nogle, der er krænket, og nogle der er kede af det, siger hun.

Skælder ud 

Udover at spare på yderligere oplysninger om sagerne, eller Morten Østergaards fremtid i partiet, får den fremmødte presse lidt af en opsang, før Sofie Carsten Nielsen drejer om på hælen igen. 

- I burde være optaget af , hvem der er ude i den anden ende, og hvordan vi får ændret den her kultur, siger hun i stedet for at svare på den 44-årige tidligere radikale leders fremtid internt i partiet. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close