Søs Egelind: Nu må kvinder også være sjove

Søs Egelind er en stor fortaler for sjove kvinder.

Søs Egelind er en stor fortaler for sjove kvinder.

Foto: AOP

Knap 30 år senere står Søs Egelinds navn igen på plakaten, når Tivoli i år genoptager revytraditionen med forestillingen "Tam Tam".

- Det er rigtig godt at være her igen. Jeg har kun gode minder herfra. Det er nok Danmarks hyggeligste arbejdsplads, og Glassalen er lige så rar og nærværende at spille i, som den altid har været, siger Søs Egelind.

Men meget har alligevel forandret sig i de mellemliggende år. I 1985 var kvinder nemlig primært med i revyen som yndige påhæng til de sjove mænd.

- Vores job var stort set at lægge vitserne op til mændene, så de kunne tage dem hjem, fortæller Søs Egelind.

Den folkekære skuespillerinde husker, hvordan kvindernes eneste selvstændige revyrolle var at levere den såkaldte "Sangen om verden", som er den del af showet, der havde til formål at give publikum "noget med hjem at tænke over".

- Sådan noget l-o-r-t kunne jeg ikke leve med en hel sommer. Så jeg tog skeen i egen hånd og skrev noget selv. Jeg skrev to numre, og de blev rigtig gode, fortæller Søs Egelind.

Også til dette års revy kommer tre af numrene direkte fra Søs Egelinds hånd.

- Der bliver i langt højere grad skrevet til sjove kvinder nu. Det er blevet så dejligt liberalt efterhånden, at vi faktisk kan gøre, hvad vi vil, siger Søs Egelind.

Holdet bag årets Tivolirevy, som desuden tæller Niels Olsen, Bodil Jørgensen, Alexandre Willaume, Pelle Hebsgaard og Christiane Schaumburg-Müller spiller hele sommeren i Glassalen i Tivoli i København.

 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close