Nyheder 18. august 2009

Søs Egelind: Taler ud om sin sygdom

Skuespilleren fortæller for første gang om at være ramt af kræft hele 2 gange
Søs Egelind åbner helt op og fortæller om sin kræftsygdom
Søs Egelind åbner helt op og fortæller om sin kræftsygdom
Foto: TV2

De færreste ved det, men for 4 år siden fik Søs Egelind konstateret en meget aggressiv form for kræft, nemlig lymfekræft. Ingen ved det, for skuespilleren har ikke villet tale om det.

Men i forbindelse med TV2-programmet "Stjerne på slottet", som har premiere i aften, taler Søs Egelind for første gang helt åbent om sin sygdom.

- Det viste sig, at jeg var virkelig alvorligt syg. Lægerne åbnede min krop og konstaterede, at jeg havde lymfeknudekræft i 3 organer, og at det ikke rigtig var noget, der kunne fjernes med kniv, siger Søs Egelind, som kom i kemo- og strålebehandling med det samme, til B.T.

Efter et længere behandlingsforløb overvandt hun kræften, men 1 år senere fik hun atter diagnosticeret den livstruende sygdom.

Nu har jeg da fået nok

Denne gang sad kræften i et modermærke på det ene ben, og Søs Egelind måtte endnu en gang på operationsbordet. Det var noget, som tog hårdt på den ellers sprudlende kvinde.

- Jeg har aldrig tænkt: "Hvorfor lige mig?". For der er jo nogle, der skal få det. Men da jeg lige bagefter blev sparket af en hest, så jeg fik en revne i leveren, tænkte jeg: "Nu har jeg da fået, hvad jeg skal have for at lære, at jeg er stærk", fortæller komikeren til avisen.

I dag er Søs Egelind endelig kureret for kræften, men hun skal stadig gå til jævnlige kontroller på hospitalet i de næste 2 år.

- Jeg har det godt med at gå til kontrol. Det giver mig vished om, at jeg ikke har det. Det er mit privilegium.

Sponsoreret indhold