Søren Rasted på jagt efter frække historier

Søren Rasted

Søren Rasted

(Foto: Mikael Rieck)

Som en hormonfyldt teenager havde Søren Rasted julelys i øjnene, da han for nylig besøgte arkivkælderen under Aller Huset i København.

Her ligger nemlig en samling af de Ugens Rapport-pigeblade, som udkom i perioden 1972-2010. 

Entusiasmen skyldtes dog ikke de afklædte piger på forsiderne af de mange blade. Den 48-årige musiker fornøjer sig nemlig med at være vært på podcasten ”Den grå side”, hvor han inviterer kendte danskere ind i sit studie for at læse erotiske noveller fra det legendariske blad højt for hinanden – og derfor var arkivkælderen en ren guldgrube for programværten.

Første sæsons 17 afsnit blev tidligere på året sendt ud og hørt af tusindvis af lyttere. Før Rasted gik i gang med nye hyggeaftener med kendte danskere, krævede det altså et nyt kuld ”grå sider”, som de erotiske fortællinger – vistnok fra læserne – bagest i bladene hedder.

Artiklen fortsætter under billederne ...

Søren Rasted

Ganske rutineret fandt Søren Rasted straks de sider i bladene, som var grå – og morede sig over den sjove sprogbrug. I ”Den grå side” er han vært for kendte oplæsere – men læser aldrig selv en novelle op. (Foto: Mikael Rieck)

Søren Rasted

Der er intet problem i at være far til børnene India, 13, og Billy, 11, og samtidig bruge sine aftener på at læse erotiske historier op og udsende det hele på podcast. (Foto: Mikael Rieck)

Ideen til det spøjse program opstod i Hej Matematiks turbus, hvor Søren Rasted og bandmakkeren og fætteren Nicolaj gerne købte et nummer af Ugens Rapport på en tankstation, når de var på vej hjem fra koncert.

– Så læste vi de grå sider højt for hinanden. Det blev en ting, vi glædede os til at gøre efter koncerterne, forklarer Rasted om det koncept, som er blevet en af de mest populære podcasts på dansk.

– Der er noget drengehørm, noget drengeværelse og noget sjovt ved programmet. Og så synes jeg, at det er en fin måde at tale om sex på, uden at det bliver for ophøjet, fortæller Søren Rasted

Artiklen fortsætter under billederne ...

Søren Rasted

Søren undersøgte de mange numre af Ugens Rapport for at finde grå sider, som kan blive brugt i den nye sæson af ”Den grå side”. Det store lager vil betyde, at gæsterne selv kan vælge og vrage for at finde den historie, de gerne vil læse op. (Foto: Mikael Rieck)

Søren Rasted

Interessen for de lumre historier bagest i bladene har gjort Søren Rasted til lidt af en kender af Ugens Rapport. (Foto: Mikael Rieck)

På det seneste har ”Den grå side” også optrådt på scener rundtom i landet med liveoptagelser. 

Første gang var på Skanderborg Festival, hvor den garvede Aqua-mand var godt nervøs, før showet gik i gang.

Heldigvis tog publikum rigtig fint imod de pirrende historier – ikke mindst det meget store antal kvinder, der var mødt op for at lytte med, var begejstrede. 

– I den næste sæson laver jeg også en ”pige-special”, hvor det kun er kvinder, der læser op. Det bliver rigtig sjovt, lover den musikalske mand, der lige er begyndt at sende de nye afsnit ud på podcast. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close