Hjælper mor: Søren Rasted er klar til fængsel

Søren Rasted

Søren Rasted

(Foto: Mikael Rieck)

Søren Rasteds mor har i mange år lidt af gigt og haft svære smerter. Hun har dog fundet en alternativ – og ulovlig – behandlingsmetode, der har givet hende livskvaliteten tilbage: Cannabisolie.

Men cannabisolie er som bekendt ulovligt, og netop salg af cannabisolie kostede for nylig en 46-årig murer halvandet års delvist betinget fængsel.

Alligevel fortsætter Søren Rasteds mor med at bruge olien, der har hjulpet hende af med smerterne. Og hendes musikersøn fortæller nu, at han vil fortsætte med at hjælpe hende, så længe det er nødvendigt.

På sin Instagram-profil skriver Søren Rasted:

- WTF? i 2017 sætter vi stadig folk i fængsel i Danmark, for at sælge medicinsk cannabis olie. I kan bare hente mig også... for jeg fortsætter lige så længe jeg kan hjælpe min mor, og andre med deres smerter og sygdomme med et naturligt produkt - uden bivirkninger.

Det er ikke første gang, at Søren Rasted og hans mor fortæller, at moderen bruger cannabisolie.

8. august delte han en video på Facebook, hvor de fortalte om brugen af den ulovlige olie. Til billedet skrev han:

- Min mor lider af gigt, og har haft onde smerter, søvnproblemer og svært ved at bevæge sig. Cannabisolie har givet hende livet tilbage, og derfor spør’ vi høfligt, hvordan man i 2017 stadig forbyder en plante der helbreder, og som i øvrigt er blevet brugt i medicinske sammenhænge i tusinder af år, og som man derudover ingen bivirkninger får af at bruge?

Skuespilleren Søs Egelind har også benyttet cannabis, da hun var syg af kræft. Hun spiste således hashkager, og hun har tidligere fortalt, hvordan kagerne hjalp mod kvalme, mod madlede, på humøret, søvnløsheden og smerterne.

Fra 1. januar 2018 går en forsøgsordning i gang, hvor det bliver muligt for nogle patienter at få medicinsk cannabisolie via sundhedsvæsenet. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close