Søren Huss ramt af alvorlig sygdom: Har droppet medicinen

Søren Huss taler åbent om sin sygdom.

Søren Huss taler åbent om sin sygdom.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Søren Huss fik sig noget af et chok, da han for to år siden var til et rutinetjek hos sin læge. 

Der fik den 43-årige sanger konstateret type 2-diabetes.

Det skriver Magasinet Diabetes

Selvom det er to år siden, så er det svært for Søren Huss at erkende den alvorlige sygdom. 

- Det sværeste er at erkende, at jeg er syg, for jeg kan jo ikke mærke noget: At jeg har fået en livstidsdom – en tilstand, jeg ikke kan løbe fra, fortæller han.

Medicinen han fik af lægen droppede han hurtigt, da sygdommen var svær at acceptere. 

- Jeg tænkte ikke så meget over det, da jeg fik det at vide. Jeg fik en recept på metformin, som jeg skulle begynde at tage. Det kunne jeg ikke. Jeg havde jo ingen symptomer og kunne ikke tage det seriøst. Jeg kunne ikke finde ud af tage den der pille morgen og aften, så jeg gav stille og roligt op på det, fortæller Søren Huss.

Den tidligere Saybia-sanger mener selv, at han er skyld i, at han har fået konstateret den alvorlige sygdom. 

Søren Huss har ikke været god nok ved sig selv. 

– I mit tilfælde er det helt selvforskyldt, at jeg har fået sukkersyge. Min krop kunne simpelthen ikke mere. Jeg har ikke behandlet min krop ordentligt. Men jeg gider ikke være bitter over det, og jeg gider ikke skamme mig over det. (...) Jeg har aldrig været afhængig af pot eller alkohol, men mad har været mit drug. Jeg har spist mange poser slik i mit liv og har ikke kunnet styre det. Den time i 7. klasse om behovsudskyldelse; den var jeg åbenbart ikke til, siger Søren Huss til magasinet 

Selvom Søren lider af type 2-diabetes, så har han valgt ikke at følge lægens råd. 

Det betyder, at den 43-årige far ikke tager sin medicin. 

- Min læge er jo bekymret over, at jeg ikke tager min medicin. Og det skal hun også være. Men jeg har truffet det her valg og vil se, hvad jeg selv kan gøre, og hvad det gør ved min krop. Måske er der noget benægtelse i det, men jeg vil hellere tilføje gode vaner frem for at tage medicin fortæller Søren Huss til Magasinet.

Type 2-diabetes er den mest udbredte diabetestype i Danmark og udgør ca. 80 % af det samlede antal diabetikere. Tidligere blev den kaldt gammelmandssukkersyge, da den primært ramte ældre.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close