Nyheder3. februar 2015

Rasmus Botoft springer ud som sjov onkel

Den skøre ”Rytteriet”-stjerne skal spille den kejtede Onkel Erik i den nyeste ”Min Søsters Børn og Guldgraverne”
Rasmus Botoft er kendt for sin rolle som snobben Poul i "Rytteriet"
Rasmus Botoft er kendt for sin rolle som snobben Poul i "Rytteriet"
 Foto: All Over Press



Lørdag gav han den som den ene halvdel af den satiriske snob-duo Fritz og Poul til Danmarks Indsamling på DR, mens han søndag atter tonede frem på skærmen - denne gang i en mere seriøs rolle i dramaserien "Arvingerne".

Torsdag indtager Rasmus Botoft så de danske biografer, når den nye familiefilm "Min Søsters Børn og Guldgraverne" får premiere op til skolernes vinterferie.

LÆS OGSÅ: Danmarks Indsamling´2015: Snobberne samler ind

I filmen spiller Botoft den distræte onkel Erik, der lader sig lede på afveje af sine eventyrlystne niecer og nevøer. Men at onkel Erik i den forstand er en "sjov rolle", betyder i følge den 43-årige skuespiller ikke, at den er nemmere at spille.

- Investeringen er den samme, uanset om det er en seriøs og alvorlig rolle eller en skæg rolle. Det er ikke sådan, at det ene er nemmere end det andet eller kræver mindre. Det er sgu lige svært, fortæller Rasmus Botoft til Newspaq.

Sammen med Martin Buch har han i flere år oplevet succes med satire-showet "Rytteriet". Derudover har Rasmus Botoft haft flere mindre roller på film og tv her i blandt i børne-tv-serien "Isas Stepz" på DR Ramasjang.

LÆS OGSÅ: Rasmus Botoft dropper det kongelige

Rasmus Botoft, der selv har en søn på 8 år, er altså vant til at spille sammen med børn. Alligevel har de fem børn, som Botoft spiller onkel til i filmen, imponeret ham med deres energi og gåpåmod.

- Det er jo hårdt arbejde det her. Men de kaster sig bare ind i det. Der er ikke noget brok med dem. Selvfølgelig bliver de nogen gange trætte, men der er glæde og god energi.

LÆS OGSÅ: Rasmus Botoft har familien med til optagelser i Canada

- Det er jeg sgu ret imponeret over, siger Rasmus Botoft om arbejdet på optagelserne, hvoraf størstedelen har fundet sted langt væk fra Danmark i den canadiske ødemark nord for Montreal.

"Min Søsters Børn og Guldgraverne" er nummer 11 i serien om onkel Erik og hans muntre børneflok. Men selvom karaktererne altså efterhånden er kendt materiale for de fleste, synes Rasmus Botoft stadig, der er en del at hente i de gamle familie-klassikere.

- Det er skide godt og meget ambitiøst manuskript den her gang. Der er virkelig mange skægge optrin og en god morale, lover han.

"Min Søsters Børn og Guldgraverne" får premiere i biografen torsdag den 5. februar.

Sponsoreret indhold