Nyheder6. juni 2023

Skattestyrelsen har OnlyFans i kikkerten

Styrelsen oplyser, at de ser nærmere på personer med indtægter fra OnlyFans
Skattestyrelsen oplyser, at de kigger på OnlyFans-profiler i Danmark.
Skattestyrelsen oplyser, at de kigger på OnlyFans-profiler i Danmark.
 Foto: Lionel Bonaventure/AFP/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: OnlyFans-profiler fældet af SKAT: Skal betale millioner tilbage

Nogle uger tilbage kom det frem, at 18 norske OnlyFans-profiler var blevet fældet af SKAT.

VG skrev, at nordmændene havde opgivet forkerte oplysninger til Skattestyrelsen, hvilket nu betyder, at de personer skal op med den store pengepung.

For der er tale om en omsætning på 22,1 millioner norske kroner - svarende til 14 millioner danske kroner - som ikke er opgivet til Skattestyrelsen.

Skattestyrelsen i Danmark oplyser til SE og HØR, at man holder øje med udviklingen på området for digital platformsøkonomi.

Videre vurderer Skattestyrelsen løbende, "hvilke platforme, personer og indtægtskilder, som ud fra en betragtning omkring væsentlighed og risiko skal indgå i den samlede kontrol- og vejledningsindsats".

Og her indgår OnlyFans, hvor man finder danske kendisser som eksempelvis Mai Manniche, Cecilie Harder og Daniel "Lone Wolf" Rosendal.

- Skattestyrelsen kan bekræfte, at der som del af kontrollerne også er borgere med indtægter via OnlyFans, men at det er ikke særskilt registreret, hvor mange sager eller personer, det drejer sig om, oplyser styrelsen til SE og HØR.

Afsluttende fortæller styrelsen, at de i deres sagsbehandling ikke kun fokuserer på indkomsten fra en enkelt platform eller indtægtskilde, men også på den enkelte persons samlede skattepligtige aktiviteter.

Skattestyrelsen har udsendt en pressemeddelelse, hvori det fremgår, at styrelsen siden 2020 har gennemført godt 4.700 kontroller vedrørende personer, der udbyder tjenester på digitale arbejdsplatforme.

Her har man fundet fejl i 95 procent af kontrollerne, der har mundet ud i skatteopkrævninger på over 90 millioner kroner.

Sponsoreret indhold