Skal den svenske konge gå af?

Det er bestemt ikke let at være konge af Sverige i øjeblikket

Det er bestemt ikke let at være konge af Sverige i øjeblikket

Foto: All Over

Det seneste lange stykke tid har været præget af skandaler for den svenske kong Carl XVI Gustaf.

Han har været på stripklubber og været sin kone utro, og i en ny bog om den svenske gangster og pornokonge Mille Markovic står der, at en af kongens gode venner, Anders Lettström, lå i forhandlinger med gangsteren om køb af en række afslørende billeder af kongen på stripklubber og ved aftenfester med letpåklædte damer.

Læs også: Kong liderlig

Det får nu den prisbelønnede svenske journalist Peter Kadhammar fra Aftonbladet til at foreslå, at Carl Gustaf bør gå af. Det skriver B.T.

- Hvis kongen kendte til Lettströms forsøg på at købe Markovics tavshed og konstruere et dementi bygget på en løgn, bør han abdicere, skriver Peter Kadhammar i Aftonbladet.

Læs også: Kongens elskerinde taler ud

- Landet kan åbenbart leve med en regent, som går på stripbar og til tvivlsomme selskaber med letpåklædte kvinder. Landet kan åbenbart leve med en regent, som omgås folk i gangstermiljøer, selv om det ikke ser godt ud. Men landet kan ikke leve med en regent, som giver sit samtykke til at betale millioner til gangstere. Vi kan ikke leve med en regent med så dårligt omdømme, mener den svenske journalist.

Han understreger, at befolkningen måske aldrig får at vide, hvad sandheden er, men at begivenhederne bør give anledning til at diskutere, hvordan kongen passer sit arbejde.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close