Nyheder5. september 2016

Simon Kvamm: Jeg er anderledes end folk tror

Sku ikke hunden på hårene, siger det gamle ordsprog. Alligevel oplever Simon Kvamm, at han nogle gange bliver opfattet forkert.
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/2010/musik/oktober/simon-kvamm-millionaer-jpg.jpg
 Foto: All Over

Simon Kvamm har i årenes løb fået danskerne til at grine højlydt af sin tilbagelænede jyske humor i tv-serier som "Drengene Fra Angora" og "Rockerne", han har fyldt landets koncertsteder op som forsanger i gruppen Nephew og fået masser af spilletid i radioen som en del af duoen De Eneste To.

Vi kender ham - og så alligevel ikke. Simon Kvamm oplever nemlig ofte, at folk tror, han er anderledes, end han er i virkeligheden.

- Jeg har tit oplevet, at folk ser mig som arrogant, hvor jeg ser mig selv som værende ret skrøbelig. Lidt som en vandmand, fortæller sangskriveren og henviser til sit nye soloshow, der netop har fået titlen "Vandmand".

I titelsangen til showet synger Simon Kvamm, at han oplever, at folk ser ham som en haj, mens han blot ser sig selv som en vandmand, som er helt harmløs og ufarlig.

- Jeg føler, at jeg bare flyder rundt under skibene og kigger op på bunden af dem, uddyber sangeren og bruger vandmanden som metafor for blot at være til og observere i stilhed.

At folk ind i mellem har en forudindtaget mening om ham, er dog ikke noget, der går multikunstneren på. Han har sit eget bud på, hvordan det kan være.

- I virkeligheden er det bare den måde, mit ansigt former sig på. Jeg har flere gange måttet sige "jeg er altså slet ikke sur, det er bare mit ansigt", griner Simon Kvamm.

Skulle han endelig pege på noget, der måske kan få ham til at se lidt fjern ud ind i mellem, må det være, at han grubler meget over tilværelsen. Det er noget, han har gjort siden han var barn.

- Det kan være alt fra om revnen i mit hus skal sprede sig til fundamentet, og det hele så falder sammen, eller om Silkeborg IF klarer sig i Superligaen, uddyber han med et smil.

Bekymringerne og tankestrømmen kan altså omhandle både store og små begivenheder i livet, og nu er disse tanker blevet til Simon Kvamms første soloshow, som får premiere i Aalborg den 15. september.

Sponsoreret indhold