Nyheder22. juli 2017

Silas Holst: Tiggede om rolle

Musicalstjernen Silas Holst, som for nylig blev droppet til ”Vild med dans”, har måttet kæmpe hårdt og tigge og bede for at få sin drømmerolle
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/00_178.jpg
 (Foto: All Over Press)

Sig musical, og mange siger automatisk Silas Holst.

Han navn på rollelisten virker som trækplaster, når der står musik og sang på programmet.

Alligevel kommer alle appelsinerne ikke bare dalende ned i hans turban helt af sig selv.

Sin kommende hovedrolle i Det Ny Teaters opsætning til januar næste år af ”The Book of Mormor” har det været en kamp for ham at lande, fortæller han.

- Jeg har været nede på knæ og tigget og bedt Niels-Bo Valbro (Det Ny Teaters direktør, red.) om rollen, og jeg har været til auditions i fire måneder og gået til sanglektioner to gange om ugen lige så længe, fortæller han.

Sidstnævnte har han klaret sideløbende med sin optræden i ”Saturday Night Fever”, hvor han stak af i pauserne for at passe sanglektionerne.

- Hvis man vil have jobbet – og det ville jeg, så må man slappe af og sove en anden gang. Men det bliver superfedt. Jeg glæder mig så meget, siger Silas.

Prøverne begynder til december, og premieren bliver i slutningen af januar.

- Der er ikke så mange kulisser, så rent teknisk er det ikke en svær musical. Til gengæld er sangpartiet altså vildt svært, forklarer han.

Indtil da kan den 34-årige far til to nyde at have ferie og barsel med sin toårige datter Maggie My og sønnen Bob Jones på et halvt år.

- Der får jeg heller ikke sovet meget. Det må jeg nok vente med, til de bliver 18 år og flytter hjemmefra, fortæller han muntert.

I år får Silas Holst ikke mulighed for at imponere på "Vild med dans"-dansegulvet sammen med en nydanser.

Den 34-årige danser kunne i begyndelsen af juli afsløre, at TV 2 ikke har valgt ham som danser i næste sæson – og dét til trods for, at han med egne ord ”havde sat sit efterår af til det og gerne ville”:

- Kære alle. Mange har spurgt, om jeg skal lave Vild Med Dans i år. Tænker jeg helst ville være den første til at svare jer. Og svaret er, NEJ det skal jeg desværre ikke. Jeg havde ellers sat mit efterår af til det og ville gerne. Men min deltagelse er "ikke nødvendig" i år, skrev Silas til et billede, han lagde på sin Instragram-profil. - Det der dog irriterer mig er, at jeg fra deres side er blevet holdt hen længe, på trods af utallige henvendelser fra min side, da jeg har andre tilbud der skulle takkes ja eller nej til istedet i efteråret. De deadlines har jeg fået skubbet længe nu, da jeg gerne ville have lavet programmet i år og egentlig havde glædet mig og havde et hav af nye ideer til koreografi - men blev idag i telefonen mødt med et "nå ja, vi glemte da vist at ringe. Men holdet er sat - uden dig." Og igen - det er helt fair at lave det uden mig, men at blive holdt hen og få taget beslutninger FOR mig istedet for MED mig, efter ti års samarbejde on/off irriterer mig, skrev Silas ligeledes. Når Vild med dans vender tilbage til efteråret, skal nydansere som Iben Hjejle, Dak Laddaporn, Simon Jul, Daniel Svensson, Jokeren, Sofie Lassen-Kahlke og Lucas Hansen forsøge at imponere på dansegulvet. Hvem de professionelle dansere bliver, er endnu uvist. Men det bliver altså hvert fald ikke Silas Holst. Kommer du til at savne Silas Holst i Vild med dans? Deltag i afstemningen herunder.

Sponsoreret indhold