Nyheder30. oktober 2018

Shu-Bi-Dua-trommeslager fortryder medvirken i druk-program

Den tidligere trommeslager i Shu-Bi-Dua, Bosse Hall Christensen, er ked af sin medvirken i program om alkoholmisbrug i whiskybæltet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/shu-bi-dua-bosse-hall-chris.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Den tidligere trommeslager i det danske succes-band Shu-Bi-Dua, Bosse Hall Christensen, er alkoholiker.

Men han er tørlagt.

Det ville han gerne være med til at fortælle om for at hjælpe andre.

Så da producent Thomas Heurlin henvendte sig for at høre, om han ville medvirke i DR-programmet 'Sidste omgang i whiskybæltet' om rige menneskers alkoholmisbrug, sagde Bosse Hall Christensen 'ja'.

Oplægget til programmerne, der blev vist den 8. og 15. oktober var: "Når de rige drikker. Rige og kendte står frem og viser bagsiden af det søde liv - med drinks og stoffer".

I programmerne følger man blandt andet modellen og skuespilleren Oliver Bjerrehuus og modemanden Erik Brandt og deres forsøg på at kvitte sprutten og vinen.

I programmerne ser man blandt andet en desperat Erik Brandt, der fortæller, at han er klar til at betale en halv million kroner for et enkelt glas hvidvin.

https://imgix.seoghoer.dk/erik-brandt-30102018.jpg

Erik Brandt var stadig misbruger, da programmerne blev optaget. (Foto: Thomas Laursen)

Oliver Bjerrehuus ses i et af programmerne med en vodkaflaske for munden, mens han fester med sin store søn og hans venner.

De to er de gennemgående figurer i programmerne, mens komikeren Thomas Wiwel, stylisten Bibi Bergholdt og Bosse Hall Christensen spiller sekundære roller.

Sidstnævnte var kun med i det første program, og det er der en grund til.

- Jeg trak mig. Kæden hoppede af for mig. Jeg ville gerne vise et godt eksempel på, at det kan lade sig gøre at blive ædru. Det har jeg været i 15 år. Derfor faldt det mig for brystet, at programmet viste Oliver Bjerrehuus med en flaske vodka for munden. Pludselig var det ikke et program om at være ædru, men handlede om aktive alkoholikere i fuld firspring, siger Bosse Hall Christensen til Ekstra Bladet.

https://imgix.seoghoer.dk/oliver-bjerrehuus0.jpg
 Foto: Claus Poulsen

I programmet ser man blandt andet Oliver Bjerrehuus sætte en vodkaflaske for munden. (Arkivfoto: Claus Poulsen)

Hans forventninger til programmet blev langt fra indfriet.

- Jeg forventede en vis soberhed af programmet, som første afsnit trods alt viste. Men det endte med at blive en slags lørdagsunderholdning med Bjerrehuus og Brandt på slap line, og for mig tjente det ikke noget formål. Folk udstillede sig selv, og hvad gavner det. Der manglede en overordnet seriøsitet i programmet, siger Bosse Hall Christensen til Ekstra Bladet.

Han fortryder nu, at han medvirkede i programmet. - Både Thomas Wivel, Bibbi Bergholdt og jeg er ædru, og det var jo netop ædruelighed, jeg troede, det skulle handle om. Dét, at det lader sig gøre at sætte proppen i flasken selv efter mange års druk. Men i stedet tegnede Brandt og Bjerrehuus udsendelsen med deres mere eller mindre aktive alkoholisme....det hænger bare ikke sammen, siger Bosse Hall Christensen til Ekstra Bladet.

Sponsoreret indhold