Nyheder 19. februar 2014

Sepp Piontek bar kisten: Ricardo er blevet bisat

Landsholdstræneren bisat fra Ansgar Kirke i Odense kl. 11.00
Af af
Flaget er på halvt ved Ansgar Kirke i Odense, hvorfra legenden bisættes kl. 11.00
Flaget er på halvt ved Ansgar Kirke i Odense, hvorfra legenden bisættes kl. 11.00
Foto: Dan Mariegaard og All Over
Gråvejret hang som en tung dyne over Odense og Ansgar Kirke, hvorfra hele Danmarks fodboldlandstræner Ricard Møller Nielsen i dag blev bisat.

Kort før middag var bisættelsen færdig, og det var blandt andre sønnen Tommy Møller Nielsen og tidligere kollega Sepp Piontek, der bar Ricardo ud til den ventende rustvogn. Enken Jonna gik stille bagved sin mands kiste.

Brian Laudrup med en buket i hånden på vej til Ansgar Kirke for at sige et sidste farvel til Ricardo (Foto: Dan Mariegaard).


Allerede fra morgenstunden begyndte det at vrimle med fodboldspillere, tidligere kolleger, familie og venner, der alle ville sige et sidste farvel til Ricardo, der døde efter længere tids sygdom i en alder af 76 år.

Læs også: Sådan husker vi Ricardo

Ricardo var en yderst populær landstræner, han var frontmanden, da vi vandt EM-guld i 1992 og dermed sikrede Danmarks største fodboldtriumf.

Derfor forventede familien også, at mange ville følge ham på hans sidste rejse i dag. Brian Laudrup, Sepp Piontek og Keld Bordinggaard, der er tidligere assistent på landsholdet og som spillede under Ricard Møller Nielsen i mange år i OB, fandt således vej til den odenseanske kirke.

Peter Schmeichel, Henrik Larsen og Kim Vilfort trodsede også regnen for at sige et sidste farvel til legenden.

Med andre ord var kirken fyldt til bristepunktet, og efter bisættelsen måtte folk også stå tæt for at få et glimt af rustvognen med den legandariske landstræner.

- Vi er dybt taknemmelige for det helt overvældende antal henvendelser, vi har fået i forbindelse med min fars død. Der er kommet så mange velmente tilkendegivelser, og min far ville have været stolt og beæret, sagde sønnen Tommy Møller Nielsen på familiens vegne inden bisættelsen, og fortsætter:

- Til gengæld er jeg lidt nervøs for, at vi vil kunne komme til at skuffe mange, som måske gerne ville deltage i bisættelsen af min far
- Derfor er vi nødt til at melde ud, at selve den kirkelige handling inde i kirken bliver forbeholdt familien og vennerne og de mange spillere, trænere og kolleger fra klubberne og fodboldforbundene, som min har haft fornøjelsen at kende gennem årene, siger Tommy Møller Nielsen i en officiel meddelelse fra DBU ifølge ekstrabladet.dk.

Sponsoreret indhold