Nyheder 16. oktober 2015

Seerne flygter fra Peter Falktoft og Esben Bjerre

Færre og færre danskere gider se ” Monte Carlo elsker Jylland”
Theis Mortensen/DR

”Monte Carlo”-drengene Peter Falktoft og Esben Bjerre er efterhånden synonym med sendefladen på DR3. De to herrer har væltet sig i succes på P3, men seerne svigter gutternes seneste TV-program ”Monte Carlo elsker Jylland.”

Premiereprogrammet, der blev sendt den 24. september, blev set af 61.000 seere. Ugen senere steg tallet til 89.000, men til programmet i går var tallet styrtdykket til 33.000 seere.

Til sammenligning var der 45.000, der så programmet ”Tilde og vennerne” klokken 19:30 på børnekanalen Ramasjang i går.

Det er langtfra første gang seerne flygter fra Peter Falktoft og Esben Bjerre. Tilbage i februar så bare 24.000 med, da de to værter bød velkommen til programmet ” Monte Carlo på DR3”. Avisen Metroxpress skrev om de lave seertal, hvilket fik de to værter til at starte kampagnen ”Metroxpress er ikke en avis”, der blandt andet var et hashtag på sociale medier. Budskabet kom også op at hænge som busreklame.

Seertallene er dog ikke alt for DR, når ” Monte Carlo elsker Jylland” skal bedømmes.

- Seertal kun er et af de mange parametre vi måler vores produktioner på. Det er klart, at vi altid gerne vil have at så mange som muligt ser med, men høje seertal ikke er alt afgørende. Det er også vigtigt, at vi laver en række forskellige produktioner, der tiltaler forskellige dele af målgruppen, så der er gode tilbud til alle. Derudover er programmet et nyt koncept, som stadig udvikler sig og den samlede evaluering af konceptet - på alle parametre ikke bare seertal - laver vi først ved udgangen af sæsonen, skriver DR3-redaktør Mads Kromann i en mail til SE og HØR.

Redaktøren tilføjer, at programmets seertal i gennemsnit er 57.000.

Ifølge DRs årsrapport for 2014 fik den statsejede mediegigant 3,7 mia. kroner i licens.

Sponsoreret indhold