Nyheder 30. oktober 2016

Sebastian Klein: - Den aften tømte jeg huset for sprut

Sebastian Klein fortæller om sin fars alkoholmisbrug i ny bog
Foto: All Over Press)
I morgen udkommer Sebastian Kleins bog 'Fra min faders skygge', hvor han skriver om sit liv og sine berømte forældre, de afdøde skuespillere Lykke Nielsen og Jesper Klein. Lykke Nielsen døde i 2006, og i 2011, da Sebastian Klein var 39 år, døde hans meget populære far, Jesper Klein.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Tidligere i denne måned valgte Jesper Kleins mangeårige ven og kollega, at fortælle, at han stoppede med at arbejde sammen med Jesper Klein, fordi Klein var fordrukken. 'Han var ikke alkoholiker, men fordrukken', betonede Flemming Jensen.
Oplysningen står at læse i en kommende bog af Flemming Jensen, hvor han blandt andet skriver om Jesper Klein. Helt konkret var det en episode i Aarhus, hvor Jesper Kleins alkoholvaner fik Flemming Jensen til at sige 'stop'. Også Sebastian Klein kommmer i sin bog ind på sin fars alkoholforbrug.
I et interview med BT søndag fortæller han, hvordan hans berømte far i en periode, hvor han drak ekstraordinært meget, en enkelt gang var ved at tage livet af sig selv. - Når man oplever, at ens far har et problem med at drikke er det ikke rart, men altså, han var aldrig en mand med følelserne uden på tøjet. Det var noget, han holdt for sig selv, siger Sebastian Klein til BT. Da Jesper Klein en dag sad på sit kontor i familiens villa på Amager, gemte han et whiskyglas, da Sebastian trådte ind - da blev sønnen klar over, at der nok var et problem. - Måske havde jeg ikke villet se det. Men han sagde jo altid, at han bare kunne stoppe, hvis han ville. Og så havde han en rolle i familien, hvor det var svært at sige noget til det, siger Sebastian Klein til BT.
Da Sebastian Klein var i 20'erne spiste Jesper Klein spontant et glas sovepiller. - Han sagde, at det var en spontan tanke, der greb ham. Samme aften tømte jeg sammen med en ven huset for alkohol, siger Sebastian Klein til BT. Bogen, 'Fra min faders skygge', udkommer i morgen, mandag den 31. oktober, på Politikens Forlag.

Sponsoreret indhold