Se videoen: Silas Holst indtog ridebanen

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Det plejer at være de imponerende firbende varmblodsdyr, der danser rundt på ridebanen, men søndag eftermiddag fik danseren Silas Holst lov til at betræde sandbunden på Broholm Gods.

Hele weekenden blev der kæmpet om DM-titlen i dressur, men inden finalen blev skudt i gang, skulle Silas sætte gang i publikum.

I forbindelse med med kampagnen ”Giv demens et twist” bød han alle op til twist.

- Jeg vil gerne medvirke til, at vi alle får øjnene op for, hvad dans kan gøre ved os. Når vi danser udskiller kroppen endorfiner, som udløser glæde.

Det er godt for alle, men har især en positiv effekt på mennesker med demens. Samtidig vækker dansen minder og knytter os sammen på tværs af generationer, hvilket er noget af det, jeg oplever, når jeg i mit arbejde kommer ud og danser på plejehjem, har Silas Holst tidligere udtalt.

Og det virkede til, at de hesteinteresserede gæster var med på at sætte fokus på den voldsomme sygdom:

Efter danselektionen blev musicalstjernen inviteret op i VIP-området, hvor Dansk Rideforbunds protektor prinsesse Benedikte opholdte sig.

Og det var noget, som faldt i Silas' datters smag:

Efter Silas havde klaret danseundervisning var det tid til at heste og ryttere indtog banen, så Danmarks bedste ekvipage i dressur kunne findes.

For tredje år i træk kunne 26-årige Cathrine Dufour og hesten Atterupgaards Cassidy rejse hjem med rød roset og sejrsdækken efter tre fantastiske ridt, der hver især blev belønnet med over 80 procent.

Hun vandt dermed mesterskabet med en samlet score på 247,660. Nnummer to blev 28-årige Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack med 231,377. 24-årige Anna Zibrandtsen og Arlando kunne juble over bronze med en score på 223,763.

Landstræneren i dressur, prinsesse Nathalie, brugte turneringen på Fyn til at udtage bruttotruppen til det kommende VM i dressur, som afholdes i USA i september.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close