Nyheder15. januar 2018

Sara Bro skal opereres for tredje gang: - Jeg er træt af det

Radioværten Sara Bro skal under kniven for tredje gang i forbindelse med den mastektomi, som hun fik gennemført sidste år. Ved mastektomien fik Sara Bro fjernet begge sine bryster af frygt for kræft, og hun skal nu igennem tredje operation, hvor brysterne skal gøres mere naturlige
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sara_bro.jpg
 Foto: All Over

Radioværten Sara Bro gennemgik sidste år to store brystoperationer.

Årsagen var, Sara Bro havde fået konstateret forstadier til brystkræft – og af den grund valgte den 43-årige radiovært at takke ja til en såkaldt mastektomi, hvor man fjerner hele brystet.

Ved den første operation fik hun fjernet begge sine bryster, og anden gang hun var under kniven, fik hun lavet nogle nye.

Og nu skal den 43-årige radiovært så under kniven igen i forbindelse med sin mastektomi. Denne gang skal hun på operationsbordet for at få gjort brysterne mere naturlige.

Det fortalte Sara Bro mandag morgen i sit radioprogram 'Go' Morgen P3' ifølge Ekstra Bladet:

- De to store operationer er overstået. Det var dem, der gjorde mega ondt og var virkelig langvarige. Nu skal brysterne gøres mere naturlige. Jeg skal have taget fedt fra et andet sted på kroppen og have puttet det op i brysterne, fortalte hun ifølge Ekstra Bladet til sine to medværter – og alle lytterne – mandag morgen.

Sara Bro fortalte, at hun havde flere valgmuligheder, da hun besluttede sig for at få fjernet sine bryster for at undgå den frygtede kræftsygdom:

- Jeg kunne godt have valgt bare at få fjernet brysterne helt, altså bum færdig, ud med dem. To ar, ingenting. Det er der nogle, der vælger, og så er det hurtigt overstået. Og så kunne man vælge det, jeg har valgt, som er implantater kombineret med eget fedt, men man kunne også have valgt ren fedt. Men som lægerne sagde, så ville jeg få nogle meget små bryster. Det synes jeg jo er ret morsomt, fordi så fik de samtidig sagt, at jeg ikke havde så meget fedt på kroppen, fortalte Sara Bro.

Sara Bro har allerede haft brystkræft helt tæt inde på livet.

Tilbage i 2001 fik hun konstateret brystkræft i en alder af 27 år, og hele 2002 bestod af behandlinger i form af operationer, kemo og stråler, så hun kunne blive rask. I alt varede hendes kemoterapi- og strålebehandlingsforløb syv måneder.

I forbindelse med sygdomsforløbet udgav Sara Bro en bog, "Sara Bros dagbog", hvor hun hudløst ærligt fortalte om sit sygdomsforløb i ord og billeder.

Da hun i marts sidste år fik konstateret forstadie til brystkræft, tog hun beslutningen om at få fjernet sine bryster for at undgå sygdommen. Dengang skrev hun følgende på Instagram:

- Jeg har gået til årlige kontroller, siden jeg for 15 år siden havde brystkræft. Til min seneste kontrol var der desværre et forstadie til brystkræft. Jeg blev tilbudt en dobbelt masektomi, så jeg aldrig kan få brystkræft igen, og det har jeg sagt ja til. Jeg vil egentlig helst på arbejde, men lægen siger at den bedste medicin for mig lige nu er at blive derhjemme.

Ved en mastektomi bliver hele brystet fjernet for at sikre, at alt kræftvæv opereres væk. Desuden vælger man ofte også at fjerne nogle af lymfeknuderne i armhulerne.

Sponsoreret indhold