Nyheder10. marts 2017

Konstateret forstadie til kræft: Sara Bro skal have fjernet begge bryster

Radioværten Sara Bro har sagt ja til at få fjernet begge sine bryster, efter at hun har fået konstateret forstadie til brystkræft. For 15 år siden kæmpede hun også mod den frygtede sygdom
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sara_bro.jpg
 Foto: All Over

Hun har én gang før kæmpet mod brystkræft. Og nu har den populære radiovært Sara Bro igen fået den frygtede sygdom helt tæt ind på livet.

På sin Instagram-profil har Sara Bro fredag aften afsløret, at hun har fået konstateret et forstadie til brystkræft.

Og af den grund har hun nu fået tilbudt et såkaldt masektomi, hvor begge bryster bliver fjernet.

- Jeg har gået til årlige kontroller, siden jeg for 15 år siden havde brystkræft. Til min seneste kontrol var der desværre et forstadie til brystkræft. Jeg blev tilbudt en dobbelt masektomi, så jeg aldrig kan få brystkræft igen, og det har jeg sagt ja til. Jeg vil egentlig helst på arbejde, men lægen siger at den bedste medicin for mig lige nu er at blive derhjemme.

- Jeg gør alt hvad jeg kan for at blive frisk igen hurtigt, men vi høres altså først ved om et stykke tid, skriver Sara Bro, der altså på det seneste har haft fri fra jobbet som radiovært på P3:

- Normalt har vi jo en aftale om, at vi allesammen laver radio sammen fra 6-9 hver morgen på P3, men den aftale har jeg ikke kunne holde på det sidste. Det er jeg rigtig ked af. Jeg savner jer rigtig meget. Men der er selvfølgelig en grund til det.

- Når jeg ikke har fortalt det før nu, så er det fordi jeg har 2 børn som jeg prøver at beskytte så godt jeg kan. Og når du læser det her, vil jeg også bede dig om at tænke på mine børn, og hjælpe mig med at passe på dem, skriver Sara Bro videre.

Sara Bro fik i 2001 konstateret brystkræft i en alder af 27 år, og hele 2002 bestod af behandlinger i form af operationer, kemo og stråler, så hun kunne blive rask. I alt varede hendes kemoterapi- og strålebehandlingsforløb syv måneder.

I forbindelse med sygdomsforløbet udgav Sara Bro en bog, "Sara Bros dagbog", hvor hun hudløst ærligt fortalte om sit sygdomsforløb i ord og billeder.

Ved en mastektomi bliver hele brystet fjernet for at sikre, at alt kræftvæv opereres væk. Desuden vælger man ofte også at fjerne nogle af lymfeknuderne i armhulerne.

Sponsoreret indhold