Nyheder 31. december 2015

Danske popartister: - Sådan var vores år

Flere forskellige danske kunstnere fortæller om året, der er ved at være gået
(Foto: Thomas S. Laursen)

Det varer ikke længe, før vi popper champagnen, skærer kransekagen og springer ned af stolen og ind i det nye år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nytårsaften er lige om hjørnet, og det betyder også et farvel til året, der snart er gået. Flere af de danske musikere har haft masser af medvind i årets løb, og de fleste er ikke i tvivl om, hvad de vil huske 2015 for.

- Jeg vil huske 2015 for at være et fantastisk år. Der har været så mange oplevelser og masser af koncerter. Det har været et hårdt men godt år, for hårdt arbejde betaler sig. Det bedste, der er sket i år, er, at jeg vandt to DMA-statuetter. Det er nok et af højdepunkterne i mit liv, siger sangkometen Cisilia, der ikke er den eneste, der har vundet en stor pris i løbet af året.

- Jeg vil huske det som det år, hvor jeg vandt P3 Talentprisen og udgav et album. Det er to store ting, der er sket, og det var en megafed pris at vinde, siger stjerneskuddet Karl William.

Også popsangerinden Stine Bramsen har udgivet sin første soloalbum, og så har hun spillet koncerter helt nye steder.

- Jeg har spillet i kirker i efteråret, og det har været en kæmpe oplevelse. Det er en meget fin oplevelse at gå ind i sådan et rum. Det bliver lidt højtideligt, siger hun.

Bandet Lukas Graham vil også særligt huske året for en række optrædener og for at skulle promovere deres album i USA.

- Forum (koncertsted i København, red.) var ret vildt. Det var også ret fedt at spille Grøn Koncert som et af hovednavnene. Men jeg vil også huske 2015 for, at vi har boet lidt i LA sammen igen, og at vi skal udgives i et af verdens største lande, siger bandets forsanger Lukas Graham Forchhammer.

Rapperen Emil Stabil vil huske året for en række gode festivaler, og han mener selv, at han er vokset som kunstner.

- Jeg har udviklet mig ret meget som kunstner. Jeg er blevet bedre live, fordi jeg føler mig mere hjemme på scenen, og så er jeg bare blevet dygtigere, siger han.

Popgruppen Julias Moon mistede i løbet af året et medlem og gik fra et være en trio til at være en duo, og det har i den grad præget deres år.

- Vi vil huske året for at være en ny start for os. Vi gik jo fra tre til to medlemmer, så vi har genstartet projektet. Og så har vi været virkelig meget ude og spille, siger de.

Sponsoreret indhold