Nyheder27. november 2015

Der er håb endnu: Sådan kommer vi alligevel med til EM

Vi kan komme med til slutrunden i Frankrig, selvom vi ikke kvalificerede os. Få forklaringen her
https://imgix.seoghoer.dk/media/vipedia/nicklas_bendtner.jpg
 All Over Press

Klaphattene vendte nedad, da det danske fodboldlandshold missede den ultimativt sidste mulighed for at kvalificere sig til EM 2016 i Frankrig til sommer, da vi sammenlagt tabte vores playoff-kampe mod naboerne i Sverige, hvor især svenskernes angriber Zlatan Ibrahimovic gjorde en flot figur

Men nu er der dukket en uventet mulighed op for danske fodboldspillere og roligans, hvis de snart gerne vil afprøve deres franske gloser.

Det beretter tipsbladet.dk.

Danmark kan komme med på et wildcard til næste sommers slutrunde.

Det viser sig nemlig, at der formentlig har været snyd med i spillet i en kamp i Danmarks kvalifikationspulje.

Albanien vandt som bekendt en vigtig kamp over Armenien med resultatet 3-0. Resultatet betød, at Danmark mistede andenpladsen i puljen, hvilket havde betydet en direkte kvalifikation.

Men formanden for det armenske fodboldforbund er nu – helt sensationelt – ude at sige, at nogle af spillerne var blevet bestukket til at tabe. Den slags er også kendt som matchfixing.

- Vores landsholdsspillere vil ganske enkelt ikke spille. Med hensyn til kampen mod Albanien var den præget af snyd. Selv hvis den bedste træner havde stået i spidsen for vores hold, ville resultatet have været det samme, siger Ruben Hayrapetyan ifølge Tipsbladet til Armenia Now.

Hvad betyder det så for Danmark?

Jo, det betyder, at hvis det europæiske fodboldforbund UEFA – som står for at afholde EM – finder Albanien skyldig i aftalt spil, kan holdet blive frataget andenpladsen, som sikrede dem en billet til EM 2016 foran Danmark.

Det vil med andre ord sige, at Danmark teknisk set ville slutte på en andenplads og kvalificere sig direkte til EM i Frankrig.

Før du begynder at påpege, at Danmark så ikke ”rigtigt” har kvalificeret sig til EM, vil vi lige understrege, at Danmark heller ikke kvalificerede sig til slutrunden i 1992, hvor vi som bekendt endte med at snuppe guldet.

Dengang fik Danmark lov at spille på bekostning af det daværende Jugoslavien, som havde kvalificeret sig foran Richard Møller Nielsens tropper, men som blev ekskluderet fra slutrunden på grund af borgerkrig i landet.

Du kan få et gensyn med det herunder - fra filmen "Sommeren 92"

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-cta_facebook_116.png
null

Sponsoreret indhold