Efter alvorlig sygdom: Sådan har Ibi det i dag

(Foto: Kaspar Wenstrup)

2015 var et hårdt år for Ibi Makienok: Det, hun troede var en influenza, viste sig at være en nyresygdom, som var tæt på at koste hende livet. 

Og da den tidligere "Go' morgen Danmark"-profil i januar delte et billede af sig selv fra dengang, var de færreste vist i tvivl om, hvor galt det stod til for den 42-årige vært. 

Sådan kan man også have det. For præcis 2 år siden i januar 2015 blev jeg kørt på Rigshospitalet i en ambulance med dobbelt nyresvigt og med et kreatinintal på 700. Det skal ligge mellem 50 og 70 for kvinder. Det er ikke et tal der går ned hvis man får en sportsvand eller sidder i lotusstilling. Det ka man dø af. Alle affaldsstoffer løber tilbage i kroppen og forgifter dig langsomt. Så fik jeg en røvfuld medicin der skulle knuse mit immunforsvar og betændelser. Det ødelagde self mere end det. Nemlig alt det gode også. Og så ender man med at se ud som på billedet. Nemlig rigtig skidt. Men levende. Trods alt. Jeg var rædselsslagen for at miste mig selv og efterlade en lille dreng uden en mor. Hvis du er interesseret i at få et indblik i det at have en kronisk sygdom, at få en svedende lussing af livet, om organdonation og den vigtige debat der ligger i det - så gå ind på www.organdonation-ja-tak.dk - der får du den fulde historie. Vi skal passe på hinanden. #organdonationjatak #kronisksygdom #stillhere #insidecounts #nofilter #sick #cause #purpose PS : dette er ikke et medlidenhedstogt - Det er ren oplysning og "lad os se om vi ka hjælpe hinanden"

Et opslag delt af Ibi Makienok (@planetibi) den

Selv om Ibi i dag har det fint, bliver hun aldrig helt rask, fortæller hun nu til Ekstra Bladet.

- Det er en kronisk lidelse, mine nyrer brændte simpelthen af og var kaput begge to, men de er kommet så godt igen, siger hun til avisen og fortsætter:

- Jeg bliver aldrig erklæret rask, men jeg har det så fint, at jeg både kan drikke kaffe og øller senere.

Ibi delte i januar sygdomsbilledet for at sætte fokus på organdonation.

I den forbindelse gav hun et interview til "Organdonation - ja tak" om hele sit sygdomsforløb. 

- En sygeplejerske hintede, at det nok var en god idé at skrive et brev til min søn. Altså underforstået et testamente. De vidste ikke, om jeg skulle have nye nyrer, eller om de kunne få vendt båden med tiden via tonsvis af piller, fortalte Ibi i interviewet. 

Hun har ikke fået nye nyrer og skal heller ikke have det - endnu i hvert fald. 

- Jeg er heldig. Det lyder måske ikke sådan. Men det er jeg, tilføjede hun. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close