Nyheder19. maj 2017

”Er du mors lille dreng?”: Sådan går det Jørn i dag

Selv om Jørn er flyttet på et nyt og bedre bosted, har den unge mand fra TV 2-dokumentaten ”Er du mors lille dreng?” stadig udfordringer og problemer med hash
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/176254.jpg
 (Foto: TV 2)

I næsten 20 år har TV 2 fulgt Jørn Toft Jensens liv.

Jørn kom til verden på et sygehus i Aarhus i 1997. Myndighederne viste allerede dengang, at hans forældre, der havde massive problemer med både alkohol og hash, formentlig ikke magtede opgaven.

Alligevel boede Jørn de første fire måneder af sit liv sammen med dem – og den kaotiske start på livet satte dybe spor hos Jørn. Som ung fik han således konstateret ADHD og autisme, ligesom det også stod klart, at han havde store sociale adfærdsproblemer.

Torsdag aften var TV 2 igen tilbage hos Jørn, der var blevet 19 år. Selv om Jørn har boet hos sine kærlige plejeforældre Lilli og Uffe, siden han var fire måneder, er han stadig dybt mærket af sin hårde start på livet.

Han havde udviklet et stort hashmisbrug, blev udnyttet af de lokale pushere i Aarhus – og havde svært ved at finde sig til rette på det bosted, som han langt om længe flyttede ind i.

Til sidst i programmet så man, at Jørn til slut flyttede ind på et nyt bosted på Sjælland – og her bor Jørn stadig i dag. Der er stadig store udfordringer for ham, men der er også lyspunkter at spore.

https://imgix.seoghoer.dk/00084340.jpg
 (Foto: TV 2)

Jørn sammen med hans biologiske mor Anni, hans halvbror Mads og sin plejemor Lilli. Foto: TV 2

Det fortæller hans plejemor, Lilli Bach Andersen, til TV 2:

- Jørn er stadig mega udfordret. De har fået et menneske, der er på kanten. Det tager tid. Men det er helt klart meget bedre, end da vi afleverede ham på Sjælland. Han er på vej, og vi er fortrøstningsfulde. Men det er hårdt arbejde, og det vil det altid være, siger Lilli Bach Andersen til TV 2.

Jørn ryger stadig hash, men ikke i samme mængde som før. Og nu er han også ude af det kriminelle miljø, som var ved at sende ham helt ud over kanten.

Selv om han har brug for støtte og nu også får det af pædagogerne på bostedet, vil Jørn stadig allerhelst selv bestemme over sit liv, fortæller Lilli:

- Jørn har haft modstand mod medicinen og er stædig og vedholdende. Han kan godt sige, at han ikke vil tage medicinen, fordi han godt ved, at det tricker os. Samtidig synes Jørn jo også, at hashen kan gøre det samme som medicinen, og så giver hashen jo en fantastisk rus oven i, siger Lilli Bach Andersen til TV 2.

https://imgix.seoghoer.dk/176252.jpg
 (Foto: TV 2)

Jørn har haft massive problemer med hash, da han boede i Aarhus. Nu er han flyttet til et bosted på Sjælland. Foto: TV 2

Jørn har stadig god kontakt med sine plejeforældre Lilli og Uffe, som kommer og besøger ham. Og så har Jørn fået en kæreste.

Jørn har også jævnligt kontakt med sin biologiske mor, Anni – enten over telefonen, eller når han er i Aarhus på besøg.

Sin biologiske far Bjarne, der medvirkede i det første program, har han dog ikke set i mange år. De har kun haft sporadisk kontakt over Facebook.

Sponsoreret indhold