Sådan fik Britt Bendixen sin Marianne

Britt Bendixen

Britt Bendixen

(Foto: Thomas Laursen)

Normalt er Britt Bendixen en handlekraftig dame, som ikke er bange for at åbne munden.

Men da hun i 1995 mødte sin nuværende kæreste Marianne Nybo, var ”Vild med dans”-dommeren langt mere tilbageholdende.

– Jeg kunne mærke, at hun syntes, at jeg var charmerende, det var rigtig hyggeligt. Pludselig spurgte hun, om vi skulle danse. Ved selskabet var der både kvinder og mænd, og det overraskede mig at blive budt op af en pige. Det havde jeg ikke prøvet før, fortæller 75-årige Britt Bendixen ærligt i sin nye selvbiografi ”Et lyst sind”. 

De næste mange timer fløj af sted i en blanding af snak og dans.

Det senere par skiltes dog uden at få sagt ordentligt farvel, men det næste lange stykke tid blev Marianne ved med at dukke op i Britts tanker.

En blanding af generthed og kostbarhed forbød dog dansedommeren at tage kontakt til den 18 år yngre kvinde.

– Der gik lang tid, før vi sås igen. Alt for lang tid, syntes jeg, men jeg var ikke vant til at tage initiativet, og når det kommer til stykket, er jeg et blufærdigt og genert menneske. I virkeligheden vil jeg helst kurtiseres, fortæller Britt i bogen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hele 14 sæsoner har Britt Bendixen været dommer i "Vild med dans" (Foto: Thomas Laursen)

Gik hjem til hende 

Der gik derfor et år, før parret faldt i hinandens arme. Det var først, sommeren efter at de mødtes, da deres fælles veninde Anne Linnet havde premiere på musicalen ”Thorvaldsen”.

– Senere på aftenen styrede Marianne og jeg i retning af en bar på Christianshavn, men foran døren syntes hun pludselig, at stedet var for snusket. Vi gik hjem til hende, beretter Britt.

Og derefter tog forholdet fart. 

– Et par dage efter inviterede jeg Marianne til middag hos mig, og jeg spurgte, om hun ville flytte ind hos mig. Det ville hun gerne, fortæller Britt, som blev betaget af sin kærestes intelligens.

Men det er ikke kun en klog kvinde, Britt i dag deler livet med. Hun har fundet en handlekraftig dame, der har hænderne rigtigt skruet på.

Det fik dansedommeren bevist, da hun kort efter rejste til USA for at besøge sin søn Niclas.

I carporten holdt Britts gamle bil, en beach buggy, der ikke kunne starte. 

– Den kan jeg da fikse, mens du er i USA, lød beskeden fra Marianne – og da Britt vendte hjem, var bilen ganske rigtigt atter klar til at indtage vejene.

– Det imponerede mig. Marianne var selvstændig. Hun kunne klare sig selv og få tingene til at ske. Jeg havde været så vant til hele livet at skulle kunne klare mig selv. Da Marianne kom ind i mit liv, behøvede jeg ikke at klare mig selv mere. Jeg kunne godt. Men jeg behøvede ikke, roser Britt sin 57-årige udkårne, som til daglig arbejder i PFA Pension. 

Læs mere om Britt Bendixen og "Vild med dans"-deltagerne i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu. 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close