Nyheder31. december 2016

Så mange håber at Margrethe smutter i aften

30 procent af danskerne håber, at Dronningen vælger at abdicere, når hun i aften holder sin nytårstale
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dronning_margrethe.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Sidste år sprang dronning Margrethe lidt af en bombe, da hun i nytårstalen fortalte, at prins Henrik havde valgt at drosle ned og gå på pension.

Og nu håber en stor del af den danske befolkning, at Margrethe vælger samme løsning for sig selv, når hun i aften holder nytårstale, det skriver Søndagsavisen.

Faktisk mener hele 30 procent af de adspurgte danskere, at Dronningen skal pakke sine ting og overlade tronen til Frederik.

Det analyseinstituttet YouGov, der har lavet rundspørgen for Søndagsavisen.

Spørger man eksperter, så er de heller ikke i tvivl om, at det kunne tænkes, at Dronningen valgte at abdicere.

- Jeg vil spidse ekstra meget ører i år. Sidste år introducerede dronningen, at talen nu kan bruges til nyheder. Det har vi ikke set før. Jeg har tidligere udelukket, at hun ville bruge nytårstalen til at abdicere, det vil jeg ikke gøre i år, siger lektor i historie på Københavns Universitet Jes Fabricius Møller til Søndagsavisen.

Kongehuseksperten Sebastian Olden-Jørgensen mener også, at flere ting peger i retning af, at Margrethe kunne finde på at abdicere.

- Hun har haft prøvelser på hjemmefronten i form af prins Henriks pensionering, som helt indlysende har reduceret hendes mulighed for at varetage embedet, sådan som hun helst vil. Og så er Frederik og Mary klar til opgaven. De har etableret sig med fire børn, og Mary taler glimrende dansk. Skal Frederik blive konge, mens han stadig er frisk og fyrig, så er det efterhånden nu, siger Sebastian Olden-Jørgensen til Søndagsavisen.

Om Dronningen kommer med nogle store nyheder i årets nytårstale, får vi at se klokken 18.00.

Ved du alt om Dronningen, ellers kan du finde 25 ting, som du måske ikke vidste om Margrethe, i galleriet herunder

Tillykke, Margrethe: Her er 25 ting, du – måske – ikke vidste om dronningen

Sponsoreret indhold