Nyheder18. august 2016

Så god en skuespiller var han: Folk troede jeg var nazist

Den afdøde ”Matador”-skuespiller fik på grund af sin rolle som nazi-”Holger Jørgensen” grove tilråb på gaden.
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/sh-62563.jpg
 Foto: All Over

Vi kender ham alle i rollen som Holger Jørgensen og Ingeborgs nazistiske mand i serien ”Matador”. Nazi-Holger blev hans kaldenavn i en af Danmarks største tv-succeser.

Men den afdøde 77-årige skuespiller John Martinus var langt fra en personlighed, der strakte sin højre arm højt i vejret for nazisterne.

Det var dog en ting, som flere ”Matador”-fans havde glemt, da serien rullede for første gang over skærmen i slutningen af 70’erne. Han oplevede nemlig grove tilråb på gaden, fra frustrerede danskere.

- Jeg stod på S-togs-perronen på Østerport Station, da en mand skreg mig lige ind i hovedet: "Dit lille modbydelige nazisvin". Jeg kunne kun sige "Hov, hov", men han skreg bare endnu højere: "Ikke noget hov, hov her!".

- Så spyttede han mig lige i ansigtet. Han var så hadefuld. Det var ret uhyggeligt, har John Martinus fortalt til SE og HØR i et tidligere interview.

Når John Martinus trådte væk fra skærmen, havde han en hel anden livsfilosofi.

- Jeg har en enkel livsfilosofi: Opfør dig anstændigt over for mennesker, dyr og planter, så får du også noget positivt tilbage, har han fortalt.

Tre afsnit med ét brækket ben

Det har kun været i tre episoder af seriens 24 afsnit, hvor seerne har fået lov til at skue den kontroversielle karakter.

Dog var chancen for at være med i serien ved at glippe, da John Martinus var uheldig at brække et ben kort før optagelserne. Han troede, at rollen nu vil falde til en anden, men producer-legenden Erik Balling ville have ham til at spille med i "Matador"-serien.

Se billeder fra John Martinus' liv i galleriet herunder

John Martinus

Sponsoreret indhold