Nyheder9. september 2015

Ekspert: Derfor er skilsmissen en fordel for prins Joachim

Kongehuseksperten Lars Hovbakke Sørensen mener, at man stiltiende er glad for skilsmissen i kongehuset.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/untitled.jpg
 Foto: All Over

Prins Joachim vil stå i et bedre lys efter Alexandras skilsmisse fra Martin Jørgensen.

Det vurderer Lars Hovbakke Sørensen, kongehusekspert og ekstern lektor ved Københavns Universitet.

- Selvom man naturligvis ikke vil sige det, så tror jeg, at man ser positivt på skilsmissen mellem Alexandra og Martin i kongehuset. Det vil sætte prins Joachim i mere positivt lys, og det vil være Alexandra, der står tilbage som hende med rod i familielivet, siger Hovbakke Sørensen til SE og HØR, tidligt onsdag morgen.

I 2004 tog prins Joachim ellers skraldet for skilsmissen fra Alex. Han kom til at fremstå som en party-prins, der ikke gad ægteskabet. Sådan er det ikke længere i 2015, og der er sket meget med folkestemningen.

Hovbakke Sørensen mener nemlig, at danskerne har afskrevet Alexandra som et medlem af kongehuset - og det er hun da officielt heller ikke.

- Nu fungerer hun som den, der opdrager prinserne Nikolai (16) og Felix (13), indtil de er myndige. Og så har hun selvfølgelig nogle protektioner tilbage. Men hun vil sikkert komme endnu mere ud på sidelinien nu, forklarer han.

Dog forestiller han sig ikke, at Alexandras apanage bliver påvirket af skilsmissen.

- Der skal utrolig meget til. Jeg vil bestemt ikke udelukke det på lang sigt, men det er ikke noget, jeg tror kommer til at ske inden for de første mange år. Med mindre der kommer et helt vildt folkeligt pres, siger Hovbakke Sørensen til SE og HØR.

Sponsoreret indhold