Rufus Gifford om præsidentambitioner: Vi får at se

Rufus Gifford har været den amerikanske ambassadør i Danmark siden september 2013

Rufus Gifford har været den amerikanske ambassadør i Danmark siden september 2013

Foto: Thomas Laursen

Efter de populære DR3-programmer ”Jeg er ambassadøren fra Amerika” er hele Danmark kommet på fornavn med Rufus Gifford, der er Obama-administrationens mand i Danmark. Som det ofte er, når præsidenten træder tilbage skal Gifford snart tilbage til USA. Her kan han måske overtales til at stille op til præsidentvalget. Den sympatiske ambassadør svarede for nogle dage siden på spørgsmål fra brugerne af det sociale medie Reddit. En bruger ville vide, om Gifford ville stille op til præsidentvalget.

- Vi får at se :), var det diplomatiske svar.

Superdiplomaten bliver ofte omtalt som ”den homoseksuelle ambassadør”. Det kan være trættende, men gør også en forskel, forklarede Gifford.

- Nogle gange synes jeg, det er for meget. Men hver gang, jeg får en Facebook-besked fra en ung, homoseksuel jyde, der fortæller mig, hvor meget min åbenhed har betydet… Det betyder alverden for mig, og det går op for mig, at jeg ikke kan stoppe. Jeg har ikke noget imod at være kendt som ”den homoseksuelle ambassadør”, men jeg vil hellere være kendt som Rufus. Det synes jeg også, jeg er blevet i løbet af mine år i Danmark, skrev han.

Rufus Gifford ved mere om hvordan man vinder amerikanske præsidentvalg end de fleste. Han var ansvarlig for økonomien, da Barack Obama stillede op i 2008 og indsamlede næsten syv milliarder kroner til Obamas valgkamp.

Du kan læse alle spørgsmålene og Rufus Giffords svar her 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close