Nyheder13. februar 2017

Romantiske Blachman afslører: Sådan skal jeg fejre Valentinsdag

"X Factor"s Thomas Blachman regner med at prioritere hustruen, når der tirsdag står Valentinsdag i kalenderen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20170213_wen_-_x_factor_14.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Er du i parforhold og fan af amerikanske traditioner, så glæd dig til tirsdag, hvor kalenderen siger den 14. februar og dermed Valentinsdag.

Og også "X Factor"-dommer Thomas Blachman regner med at fejre kærligheden på denne dato.

- Vi skal faktisk ses, så det bliver rigtigt sjovt, fortæller Thomas Blachman, der i 2014 blev gift med kunstneren Sarah Louise Schackinger ved et storstilet bryllup på kajen på Holmen foran musikerens husbåd.

"Valentinsdag, som fejres 14. februar, er kendt som "de elskendes helligdag". På denne dag udveksler par kort, blomster, chokolade eller andre former for kærlige gaver.

Valentinsdag er i moderne tid blevet sat i forbindelse med den gamle romerske højtid Lupercalia, men ikke alle forskere er dog enige i dette. Festivalen Lupercalia blev afholdt den 15. februar til ære for en af de romerske guder, Lupercus, og en række ritualer, som skulle sikre frugtbarhed, var et vigtigt element i festen.

Helligdagen blev indført af pave Gelasius i 496 e.v.t. og blev opkaldt efter den romerske præst Valentin. Hvem han var er stadig usikkert. Legenden fortæller, at da kejser Claudius II beordrede romerske soldater til ikke at gifte eller forlove sig, trodsede Valentin dette dekret og fortsatte med at vie unge soldater. Han blev som følge heraf arresteret, sat i fangenskab og senere henrettet ved halshugning den 14. februar. Den romerske-katolske kirke udnævnte ham efter hans død til helgen som Sankt Valentin.", lyder beskrivelsen på Wikipedia.

- Det er jo en stor dag... jeg går ikke mere op i det end halloween. Ahmen hvad fanden, det er jo en amerikansk ting. Valentinesdag er hver dag. Jeg er meget romantisk anlagt og måske også for romantisk, lød det forvirret fra Blachman til SE og HØR, da hele "X Factor"-holdet mødte pressen i DR Byen.

Masser af fotos af Thomas Blachman:

Bag om Blachman

Sponsoreret indhold