Nyheder3. december 2016

Rørt John Cleese giver rosende farvel til afdød kollega

Komiker John Cleese er chokeret og rørt over nyheden om kollegaen Andrew Sachs' død
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/john_cleese_og_andrew_sachs.jpg
 Foto: All Over Press

Verden er fredag blevet en komiker fattigere, da den 86-årige Andrew Sachs er afgået ved døden.

Sachs var kendt for sin rolle som en af de mest elskede karakterer i komedieserien "Halløj på Badehotellet" - med originaltitlen "Fawlty Towers" - nemlig rollen som den underkuede tjener fra Barcelona, Manuel.

Her spillede han tæt sammen med den berømte komiker John Cleese, som sammen med kollegaen Connie Booth skrev manuskriptet til serien.

Og på dagen for Andrew Sachs bortgang er John Cleese både rørt og chokeret over tabet af komiker-kollegaen.

Det skriver BBC, der har talt med John Cleese om, hvad Andrew Sachs betød for ham.

- Det er meget sørgeligt. Jeg vidste, at Andy (Andrew Sachs, red.) havde hukommelsesproblemer. En af de sidste gange, jeg så ham, var han en af de få, der rejste sig og grillede mig ved min 75-års fødselsdag, fortæller en rørt John Cleese til BBC.

Selv om Andrew Sachs led af hukommelsestab hen mod sin død, kommer hans bortgang alligevel bag på John Cleese, som sidst så Andrew Sachs for lidt mere end et halvt år siden.

- Jeg tror, at han er en af de mest behagelige at arbejde sammen med. Ikke bare fordi han var meget føjelig - han var en meget sød og rar mand. Han var bare en fantastisk farceskuespiller, fortæller komikeren om sin afdøde kollega.

I samspillet med Andrew Sachs oplevelse John Cleese en sjælden magi, og komikken kom naturligt til ham, selv om han af natur var tilbageholdende.

- Hvis du mødte ham, ville du aldrig tro, at han var en komiker. Han var meget kultiveret, siger Cleese til BBC og tilføjer om deres professionelle pingpong:

- Det er som at spille tennis med en, der er præcis lige så god, som du selv er.

Sponsoreret indhold