Rørende øjeblik: Spillerne græd, da hun fik beskeden

Sådan ser man ud, når man lige har tabt med 32 mål, og derefter bliver kampens spiller mod et af verdens bedste landshold.

Sådan ser man ud, når man lige har tabt med 32 mål, og derefter bliver kampens spiller mod et af verdens bedste landshold.

Beate Oma Dahle/NTB/Ritzau Scanpix

Tårerne fik frit løb!

Der var meget lidt spændende over kampen ved VM i håndbold for kvinder, da Norge smadrede Iran med 41-9.

Men umiddelbart efter slutfløjtet skete der noget, der utvivlsomt var kampens med længder største højdepunkt.

Den iranske målvogter Fatemeh Khalili Behfar blev kåret til kampens bedste spiller, og det var på ingen måde noget, man havde forventet.

32-målssejren taler sit tydelige sprog, og der var klasseforskel mellem de to hold. De norske stjerner dominerede kampen fra start til slut, og det var klart for en hver, at det var norske verdensstjerner mod iranske kvinder, der spillede deres blot anden kamp ved en VM-slutrunde.

Derfor var det også noget mærkværdigt, at det var en iransk spiller, der blev kåret til kampens bedste.

Men hvor de norske spillere nok havde smilet lidt ved at blive kåret til bedste spiller, så fik følelserne frit løb for den iranske spiller, der løb med titlen.

Fatemeh Khalili Behfar kunne slet ikke holde tårerne tilbage, og det samme gjaldt hendes holdkammerater, og sørme om ikke også de norske jenter fik udfordret deres tårekanaler.

Se den smukke scene i videoen herunder:

Disse scener er et klokkeklart bevis på, at håndbold er så meget mere end bare sport.

Målvogteren fortalte efter kampen til norske medier, at hun følger de norske kvinder på Instagram og ser deres kampe.

- Det er drøm for mig at være med til VM. At blive kampens spiller er helt utroligt. Jeg har altid drømt om at spille imod dem og stå ved siden af dem. De er er meget venlige og værdige vindere, siger hun til norsk TV 3.

Selvom det utvivlsomt var et stort øjeblik for Fatemeh Khalili Behfar at blive kampens spiller, så kommer befolkningen hjemme i Iran ikke til at se hendes bedrifter fra kampen.

Det er nemlig ulovligt i hjemlandet at se kampene fra VM, da modstanderholdet hverken er dækket til eller spiller med tørklæde, som tilfældet er det for det iranske kvindehold.

De iranske kvinder skal igen i kamp tirsdag, hvor de møder Kasakhstan. Hvis de skal have noget med hjem fra VM-gruppespillet, skal det være i kampen tirsdag. Og hvis de skulle løbe afsted med en sejr, kan man kun drømme om sejrsbillederne.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close