Nyheder2. maj 2015

Rørende afsked: Nu er Jan Fog blevet bisat

Kendismæglerens venner og familie tog afsked i Skovshoved Kirke
Af af
Kendismægleren blev bisat fra Skovshoved Kirke kl. 11.00 - gæsterne begyndte at ankomme omkring en time før
Kendismægleren blev bisat fra Skovshoved Kirke kl. 11.00 - gæsterne begyndte at ankomme omkring en time før
 Foto: Thomas Laursen



Jan Fog kunne ikke have bedt om et smukkere vejr på sin allersidste rejse. Solen skinnede således fra en skyfri himmel, da venner og familie lørdag tog afsked med den afholdte kendismægler i Skovshoved Kirke.

Kirkeklokkerne begyndte at ringe kort før klokken 11.00, og der havde de mange venner og familie taget plads i den 100 år gamle kirke i Klampenborg.

Her lyttede de mange venner og familiemedlemmer stille med, da præsten holdt en meget personlig tale om Jan Fog. Heri fortalte hun om en vellidt mand, der forstod "at nyde livet i fulde drag" og altid være til stede i nu'et - og aldrig glemme at lytte og være opmærksom på andre. Hun nævnte blandt andet nogle vise ord - sagt netop af Jan Fog:

- Det allervigtigste i livet er at tænke på andre og ikke være egoistisk. Det er ikke sjovt at have en hel masse penge og have køleskabet fyldt op med kaviar og champagne, hvis du ikke har nogen at dele det med. Det havde Jan Fog.

- Han var i den grad et både elsket og favnende menneske, der gav ud af sig selv og investerede i andre mennesker, sagde præsten.

Kirken var - som forventet - helt fyldt i anledningen af Jan Fogs bisættelse, og at kendismægleren var afholdt af mange kom især til udtryk under selve bisættelsen.

Her havde vennerne således valgt, at der skulle spilles den sang, som vennerne fik lavet i anledningen af hans 60 års fødselsdag seks år tidligere.

Sangen hedder ganske enkelt "Vi Elsker Jan", og i den hylder vennerne Jan Fog "som den bedste ven, vi har".

Af salmer blev der blandt andet sunget "I Østen Stiger Solen Op" og "Op, al den ting som Gud har gjort".

LÆS OGSÅ: Læs det her: Jan Fogs sidste interview

Inden vennerne tog plads i kirken valgte flere at sætte ord på, hvem Jan Fog var.

- Jan Fog var en brillant mand. Han var en god fyr, sagde Erik Brandt, da han ankom til kirken omkring kl. 10.00 med en stor buket hvide liljer i favnen.

Også Hummel-chefen Christian Stadil havde mange positive ord at sige om sin gode ven.

- Han var en givende og fantastisk mand. Han vil blive savnet, sagde Christian Stadil således, da han ankom til Skovshoved Kirke.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/800c65b669d64013882f6e1a9f15c0fe.jpg



https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/2ab700a114794c48aca9ef055a4a4774.jpg



Dennis Knudsen, Morten Løkkegaard og Janni Spies var også blandt de fremmødte.

LÆS OGSÅ: Portræt: Jan Fog kæmpede sig til tops og fik drømmen opfyldt

Selvom der ligger flere smukke bårebuketter langs kirkegulvet, er gæsterne blevet opfordret til at betænke Kræftens Bekæmpelse i stedet for at medbringe bårebuketter og kranse. Det fremgik af den dødsannonce, som familien indrykkede i Berlingske for nogle dage siden.

Efter bisættelsen bliver Jan Fogs aske efter eget ønske spredt over Øresund.

Jan Fog håbede på, at han ville blive rask
Liebhavermægleren, som de fleste nok specielt husker fra 'Liebhaverne'-programmerne på TV 2, døde torsdag den 23. april omkring kl. 17:30, efter at han udviklede komplikationer efter en stamcelletransfusion.

LÆS OGSÅ: Jan Fog spillede højt spil og tabte

Jan Fog håbede ellers inderligt, at stamcelletransfusionen ville kurere ham for den "gammelmandsleukæmi", som han havde lidt af i over et år.

- Meningen er, at jeg bliver 100 procent rask, når operationen er overstået, sagde den folkekære kendismægler i et åbenhjertigt interview med SE og HØR i marts.

Men efter operationen, hvor han transplanteret dna fra en 25-årig tysk kvinde ind i kroppen, udviklede Jan Fog en virus og endte i koma på Rigshospitalet. Her sov han ind torsdag den 23. april omkring kl. 17:30 blot 66 år gammel.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/7607773ae0974d1799b7aa6cc8729c4e.jpg



Jan Fog døde efter at have kæmpet mod kræft i over et år - her ses han på sin elskede båd (Foto: Thomas Laursen)


Jan Fog havde brugt millioner af kroner på dyre behandlinger i USA på Anderson Cancer Center i Texas i kampen mod sygdommen, der kaldes "gammelmandsleukæmi", fordi den oftest rammer ældre.

LÆS OGSÅ: Læs det her: Her er Fogs sidste interview

Selve stamcelletransfusionen foregik dog på Rigshospitalet, fordi den krævede tre måneders efterfølgende tjek, og Jan Fog ønskede ikke at skulle være tre måneder i USA.

Kendismægleren fortalte SE og HØR lige inden sin død, at stamcelletransplantationen var gået godt, og han var fuld af optimisme.

- Det gik lige efter bogen. På mit værelse efter indgrebet stod der et dannebrog. Jeg spurgte personalet: "Hvad skal flaget?". Og de sagde: "Du har jo fødselsdag, du er født på ny". Det er på en måde den største operation, man kan komme igennem, at man får fornyet sine stamceller, sagde Jan Fog i SE og HØR kort tid før sin pludselige død.

Desværre udviklede der sig komplikationer, og Jan Fog sov ind torsdag den 23. april.

Han efterlader sig hustruen Charlotte Juul.

Sponsoreret indhold