Nyheder1. juli 2015

Robert Hansen: Derfor var jeg tæt på at miste livet

Den 35-årige skuespiller var tæt på at miste livet – og det skyldes blandt andet en medfødt hjertefejl
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/robert_hansen_op.jpg
 Privat/Instagram

Af Line Frandsen og Tanja Larsen

Det er nu to måneder siden, at en akut hjerteoperation reddede Robert Hansens liv. Tirsdag aften den 14. april var skuespilleren i fuld gang med opførelsen af ’Dirty Dancing-musicalen i Tivolis Koncertsal – lige som så mange aftenener forinden. Men noget var altså bestemt ikke, som det skulle være denne aften.

Selv troede den 35-årige skuespiller, at det skrantende helbred skyldtes en halsbetændelse. Men det stod langt værre til med ham – og heldigvis kunne kollegerne se dette.

Derfor blev han i al hast kørt på Rigshospitalet, hvor lægerne konstaterede, at halsbetændelsen i stedet var en livsfarlig flænge på hovedpulsåren. Og den livstruende tilstand skyldtes blandt andet en medfødt hjertefejl, fortæller skuespilleren til SE og HØR:

- Jeg var født med en hjerteklap for lidt, så sådan en har de sat ind. Det er fandeme mærkeligt at have levet 35 år uden at vide det. Men jeg føler faktisk, at jeg har fået mere energi nu end før, fortalte skuespilleren, da SE og HØR i weekenden mødte ham til premieren på Græsted Revyen.

Her mødte Robert Hansen op med lys i øjnene og kæmpe glæde over at være på benene igen efter den voldsomme omgang.

- Jeg har det efter omstændighederne godt. Det begynder at rykke nu, og jeg er begyndt i genoptræning. Jeg er sådan i den lidt yngre ende på træningscentret, fortalte han med et grin.

Under den otte timer lange operation skar lægerne hele Robert Hansens brystkasse op, og de skiftede også noget af hans kranspulsåre, så det har været en svær omgang for skuespilleren.

https://imgix.seoghoer.dk/robert_hansen_op.jpg
 Privat

Robert Hansen delte selv dette billede fra sygesengen søndag -fem dage efter sin otte timer lange operation. Foto: Privat/Instagram

- Da jeg vågnede op, var jeg lidt stresset i hovedet. Jeg kunne jo ingenting og havde bare slanger ud alle steder, fortalte han til SE og HØR i weekenden.

Robert Hansen er taknemmelig for, at han stod på scenen i Tivoli, da han fik et ildebefindende.

- Jeg havde altså haft det dårligt i nogen tid, så jeg tør ikke tænke på, hvis jeg havde været derhjemme og var besvimet der. Det var så tæt på at gå helt galt. Det er ret sindssygt.

Robert Hansen var indlagt i tre uger på Rigshospitalet – en tid, der var hård for både skuespilleren og hans to et halvt år gamle søn Herman.

- Han har skullet undvære mig en del. Så det er jo dejligt at kunne løfte ham op igen, for han søger jo nærhed. Før kunne jeg godt have hans løbecykel og ham på den ene arm og en pose fra Netto på den anden arm. Men nu tager jeg det stille og roligt, lød det, da SE og HØR mødte Robert Hansen i weekenden.

Sponsoreret indhold