Nyheder10. december 2015

Klar med ny kogebog: Rigtige Julemænd

Vi kender dem fra DR1, hvor de skiftede bajere og basser ud med sund kost, og nu er de seje ”Rigtige mænd” klar med deres egen kogebog med sunde opskrifter
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/f_lles.billede.jpg
 (Foto: Joan Divine)

De fem spradebasser fra "Rigtige mænd" har opdaget glæden ved sund mad. Nu har de lyst til at dele glæden med andre, og derfor har de udgivet en kogebog med "Herrego' mad".

De fem mænd fortæller her, hvordan den sunde livsstil har ændret deres hverdag.

https://imgix.seoghoer.dk/rm3.jpg

Smeden Søren, 45 år

– Er det svært at lave sund mad?

– Jeg er vild med, at alle ingredienserne i opskrifterne er noget, jeg kan finde nede i Brugsen. Jeg hader indkøbslister, men der skal tit kun meget få sunde ingredienser til, før det smager godt. Så hvis jeg kan finde ud af det, kan andre også. Og det mætter.

– Er det slut med flæskestegen?

– Nej, det er ikke slut. Men jeg skal ikke spise det syv gange om ugen. Hvis jeg holder grøn stil i hverdagen, kan jeg godt synde lidt i weekenden.

– Hvad har været den største omvæltning?

– På mit gamle arbejde var det hårdt at droppe formiddagskaffen og nøjes med at spise tre gange om dagen med masser af grønt. Men det smittede af på nogle af mine kollegaer. Det var surrealistisk at gå fra at være midtpunkt, når der blev drukket øl, til at være ham, der var midtpunkt, når vi snakker om sund mad.

https://imgix.seoghoer.dk/rm4.jpg

Alt-muligt-manden Palle, 33 år

– Når man hader grøntsager, hvordan spiser man så sundt?

– Jeg har lært at smugle grøntsagerne i maden, få dem neutraliseret, få dem væk, så jeg ikke kan se dem eller mærke dem. Jeg har en grøntsagsfobi, så det fedeste ved de opskrifter her er, at jeg kan blende dem i kødboller og sovs.

– Kan man kalde det mandemad?

– Ja, det synes jeg. Jeg laver fritter af knoldselleri, og det smager skidegodt. Mine børn elsker frugt og grønt, og det er dejligt. Tilde på fire år vælger faktisk frugt frem for vingummier. Det gør mig stolt.

– Er du blevet bedre til at lave mad?

– På en måde, for det er blevet mere spændende at lave mad nu end før, hvor det var kedeligt bare at smide en bradepande pommes frites ind i ovnen.

https://imgix.seoghoer.dk/rm5.jpg

Mureren Lindy, 39 år

– Er grøntsager virkelig mad til en mand?

– Ja, det er det blevet for mig. Mad til en mand er mad, der mætter. Jeg er glad for omeletterne om morgenen, for det giver masser af energi. At spise sundt virker jo faktisk på energien.

– Hvad er det bedste ved at leve sundere?

– Jeg ser pissegodt ud! Min kone er vild med mig! Det var hun nu også inden. Jeg falder ikke i søvn på sofaen. Jeg må også godt spise en hotdog en gang imellem, men jeg savner det faktisk ikke. I julen vil jeg ud at løbe eller cykle inden julefrokosterne. Så har jeg god samvittighed.

– Hvordan kommer man i gang med at spise sundt?

– Begynd at spise morgenmad. Så er man i gang, og så er det nemmere at holde den madstil resten af dagen.

https://imgix.seoghoer.dk/rm2.jpg

Landmanden Jonas, 23 år

– Er rodfrugtfritter rigtig mandemad?

– Ja, dét er det! I går lavede min kæreste og jeg culottesteg med hjemmelavet bearnaise og de sunde fritter. Det var altså godt. Rodfrugtfritterne er mindst lige så gode som kartoffelfritter. Det er helt sikkert min yndlingsret fra bogen.

– Hvad er det bedste ved at leve sundere?

– Min dunk, den hænger ikke længere. Jeg har fået livskvalitet og er kommet i bedre form. Jeg er ikke så doven mere, og min kæreste siger også, jeg ikke er sur om morgenen længere. Jeg er så glad for vores sammenhold i gruppen her, og så har jeg også inspireret min far til at køre mountainbike.

– Er det slut med alkohol?

– Nej, øllene ryger ikke helt væk. Men alt med måde. Når jeg er ude med mine kammerater, får jeg stadig øl. Hvis jeg nogensinde bliver fanatisk, må du godt slå mig.

https://imgix.seoghoer.dk/rm1.jpg

Skraldemanden Hammer, 47 år

– Er det slut med flæskestegssandwich?

– Ja, det er det. Jeg havde en udfordring med mine tre børn, som ikke er så glade for grøntsager. Men jeg har lært at smugle grønne lækkerier i maden. Det betyder meget at jeg er et godt eksempel for mine børn. Jeg er begyndt at løbe med min søn Phillip, og der får vi snakket om ting, vi ikke snakker om derhjemme. Det er så godt.

– Hvad er det vigtigste, du har lært?

– Jeg kan stå i køkkenet og have lyst til cola. Men så ser jeg min crosstrainer inde i stuen, og så spørger jeg mig selv, om jeg gider træne i 45 minutter, hvis jeg drikker det glas sodavand. Og da lader jeg være. Her til jul falder jeg nok lidt i, men straffen er der bare bagefter.

– Hvad er det bedste ved at leve sundere?

– Det er blevet meget lettere for mig at springe ud og ind i skraldebilen. Og jeg er glad om morgenen – det var jeg ikke før.

https://imgix.seoghoer.dk/h9788711463628_0.jpg

Bogens opskrifter er dels leveret af gutterne selv og dels af Carsten Olsen, Den Skaldede Kok. Bogen er udgivet af forlaget Lindhardt og Ringhof (Foto: Lindhardt og Ringhof)

Sponsoreret indhold