Nyheder 13. september 2017

Revytalentet Carsten Svendsen: Jeg vågner om natten

38-årige Carsten Svendsen er netop blevet kåret som årets revytalent, og nu står han i front for Det Ny Teaters store musical sammen med Maria Lucia.
(Foto: All Over)

Om en uges tid går tæppet op, når Det Ny Teater blænder op for musicalen ”Annie Get Your Gun”. 

Ud over Maria Lucia kan publikum glæde sig til at se 38-årige Carsten Svendsen i aktion. Og han er ved at have helt tjek på rollen som mesterskytten Frank Butler.

– Nerverne har det meget fint lige nu. Jeg vågner om natten, men det er bare, fordi jeg vil have helt styr på mine replikker. Vi har det så sjovt med hinanden, og mit samarbejde med Maria er så godt, selv om det er første gang, vi spiller over for hinanden. Vi var til audition, hvor det fungerede rigtig godt. Og så klikker vi bare sammen, fortæller Carsten, da SE og HØR møder ham en tidlig hverdagsmorgen, før han skal møde til prøver på teatret på Vesterbro.

Selv om Carsten Svendsen ikke har medvirket i masser af TV- eller filmproduktioner, har han alligevel et fyldigt cv.

– Et halvt år før jeg var færdig på Skuespillerskolen i Odense, ringede de fra Aalborg Teater og tilbød mig en toårig ansættelse. Jeg ville bare gerne ud at arbejde. Min drøm var at bo i København og lave lidt teater om aftenen og lidt film om dagen. Men så kom man ud i den barske virkelighed, og jeg kunne godt mærke, at så nemt går det ikke bare, siger han og fortsætter: 

- Mit held var, at jeg kom på Aalborg Teater, og det endte så med at blive til et ophold på ti år. Sidste år var jeg på Vendsyssel Teater. Og jeg har arbejdet på Aarhus Teater og også på Nørrebro Teater, så jeg har været lidt rundtomkring, fortæller Carsten, som privat danner par med Cecilie og er far til en datter.

Artiklen fortsætter under billederne...

Foto: All Over Press)
– ”Annie Get Your Gun” er en nyopsætning. Historien handler om rigtige mennesker. Annie Oakley og Frank Butler er dybt forankrede i hinanden. Vores musical tager udgangspunkt i mødet mellem dem, fortæller Carsten.

Foto: All Over Press)
Efter jul kan Carsten Svendsen opleves i ”The Book of Mormon” på Det Ny Teater. (Fotos: Dan Mariegaard, Claus Poulsen)

Retur til hovedstaden

Efter mange år væk fra hjembyen flyttede Carsten sidste år til København, hvilket viste sig at være en ganske fin beslutning.

– Aalborg har en meget stor plads i mit hjerte. Min datter er født der, og jeg mødte min kæreste i byen. Min svigerfamilie bor der. Jeg får en klump i halsen, når jeg taler om byen. Teatret var en fantastisk arbejdsplads, for der var enormt meget sammenhold og virkelig meget fokus på projekterne. Det var en drømmearbejdsplads, men alle gode ting har jo en ende, og man skal også videre i livet, lyder det fra Carsten, der mener, at det nordjyske teaterpublikum trængte til en ny mand på de skrå brædder.

– Jeg så Cecilie i øjnene, og så flyttede vi til København. I det øjeblik vi lukkede døren til det deroppe, ringede de om musicalen ”Anything Goes”, og nu er jeg her. Jeg har ikke skullet kæmpe for det, og det er megafedt. Det er drømmen, men jeg er glad for mine ti år i Aalborg. Det har givet mig erfaring og ro. Jeg kan mærke, at jeg ikke træder ind og er helt nervøs. Jeg kan byde ind med noget, så det er enormt dejligt, fastslår Carsten, som kan opleves i ”Annie Get Your Gun” fra den 21. september. 

Sponsoreret indhold