Nyheder21. oktober 2014

René Difs fartbølle-sag udsat

Den tidligere Aqua-stjerne beholder kørekortet - indtil videre
Af af
René Dif kom alene til retten og havde ingen advokat med sig.
René Dif kom alene til retten og havde ingen advokat med sig.
 Foto: Thomas LaursenSE og HØR - Retten i Lyngby:

Den tidligere Aqua-stjerne, René Dif, blev reddet af gongongen, da han i dag i Retten i Lyngby var tiltalt for at have kørt alt for stærkt på Helsingørmotorvejen tilbage i maj måned.

Anklagemyndigheden krævede René Dif idømt en bøde samt en ubetinget frakendelse af kørekortet, da Dif tidligere er blevet idømt en betinget frakendelse af kørekortet og begik den nye forseelse i prøvetiden.

LÆS OGSÅ: Dif risikerer at miste kørekortet

Den 47-årige pop-stjerne var tiltalt for lørdag den 24. maj kl. 8.30 at have suset igennem en motorvejsstrækning på 430 meter med 90 kilometer i timen.

På strækningen - på Helsingørmotorvejen mellem Nærum og Gl. Holte hvor en motorvejsbro for kort tid siden kollapsede - var fartbegrænsningen sat til 50 kilometer i timen på grund af vejarbejde.

LÆS OGSÅ: - Jeg skal skilles

René Dif kørte således mere end 60 procent hurtigere end det tilladte i sin nye Opel Zafira 1,6 cdti Ecoflex, som har en tophastighed på 193 kilometer i timen.

Men kort inde i dagens retsmøde, som SE og HØR overværede, valgte dommeren at udsætte sagen.

Det skete fordi anklagemyndigheden skal have mulighed for at føre en færdselsbetjent som vidne for at fortælle om skiltningen på stedet, hvor René Dif er tiltalt for den voldsomme hastighedsovertrædelse.

Kom uden advokat
René Dif virkede overrasket over pressens tilstedeværelse ved retten, da han tirsdag morgen ankom i Opel Zafiraen.

For at undgå pressen var han ved at gå ind i en Nordea-filial i stedet for at indfinde sig i retsbygningen.

LÆS OGSÅ: René Dif slås med kæmpegæld

Han kom uden advokat.

- Det mener jeg ikke, der er brug for, siger han til SE og HØR.

Han nægtede sig skyldig i retten.

Sad og snakkede med eks-svigermor
Inden sagen blev udsat, nåede René Dif kort at gøre rede for omstændighederne for sin kørsel den pågældende morgen.

- Jeg havde min daværende svigermor som passager og talte med hende og var lidt i mine egne tanker, forklarer René Dif under retsmødet.

Han synes, det var uklart, hvor hurtigt man måtte køre på stedet.

- Skiltningen var meget varieret og forvirrende, der stod både det ene og det andet, hvad angår hastighed, siger René Dif.

Og det er for at få helt styr på, hvad der egentlig stod på de forskellige hastighedstavler, at dommeren derpå valgte at udsætte sagen og indkalde en færdselsbetjent som vidne.

René Dif havde dog en plan B klar, hvis det var endt med, at han havde mistet kørekortet i dag.

- Hvis dommeren tager mit kørekort, hyrer jeg en chauffør, sagde René Dif til SE og HØR, inden han gik ind i Retten i Lyngby.

Da René Difs karriere kulminerede sidst i 90'erne, havde han rigeligt råd til at ansætte en privatchauffør, i dag er hans økonomiske situation ændret.

Hans tocifrede millionformue soldet op og erstattet af gæld. Et opslag i Bilbogen afslører, at Santander Bank har sikret sig pant i Difs bil for et lån på 222.000 kroner.

Sponsoreret indhold