Nyheder11. maj 2018

Tror på vinder-chance i finalen: Rasmussen var ved at tro, finalen glippede

Den danske Eurovision-deltager, Rasmussen, nåede at få nerver på, da finalisterne blev udråbt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/rasmussen-top-11052018.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Danske Jonas Flodager Rasmussen gik torsdag aften videre til finalen i Eurovision Song Contest i Lissabon.

Men det holdt hårdt.

Ti sange gik videre fra torsdagens semifinale, og Rasmussen & co. med 'Higher Ground' blev først udråbt som den 8. af de ti finalister torsdag aften.

Og det gav lidt sved på panden hos den ellers velafbalancerede Rasmussen.

Det fortæller han om i et interview umiddelbart efter finalen.

- Vores primære mål hjemmefra var at nå finalen, og vi er så mega-taknemmelige for at være nået dertil. Vi nåede at få nerver på, da vi først blev udråbt som den ottende finalist - især fordi kameraet kom hen til os som en af de første for at lave nogle af de der skud, og så gik de bare væk. Og så kom de først tilbage, da vi blev udråbt som nummer otte - det var da sindssygt nervepirrende, siger Rasmussen.

- Hvad tænkte I?

- Man når ikke at tænle så meget, men vi tænlte kort, 'nåh, skal vi ikke være med i den finale', men heldigivis, siger Rasmussen.

- Skal I fejre det med en enkelt øl?

- Det kommer an på mor og far, siger Rasmussen med henvising til den danske Eurovisions-delegation. Men, selvfølgelig skal vi fejre det med en øl et eller andet sted. Samtidig skal vi være helt klar i morgen (fredag, red.), hvor der er jury-show igen, siger Rasmussen.

- Hvad går I efter nu?

- I finalen kan alt ske. Brødrene (Olsen, red.), de var heller ikke favoritter. Det handler om at ramme det helt rigtige den aften, og så tror jeg selvfølgelig på, at vi er en 'dark horse', som kan overraske. Det virker som om, vi har en del fans i salen, så hvorfor ikke, siger Jonas Flodager Rasmussen.

Norge og Sverige kom også videre til finalen, og det glæder Rasmussen.

- Det er jeg sindssygt glad for, for vi har lært dem lidt at kende, og det er nogle meget søde fyre. Man tænker selvfølgelig over, om vi stjæler stemmer fra hinanden i Norden, og da de var gået videre før os, tænkte vi, om det blev os der trak sorteper blandt de nordiske lande, men det gjorde vi ikke. Jeg synes, det er vildt fedt, at vi har fire af fem nordiske lande repræsenteret i finalen, siger Rasmussen.

- I har ikke prøvet det her før, er I trætte?

- Ja, man er lidt udmattet, men man lever også på en lille glædesrus lige nu, absolut. Men det er hårdt, for der er utrolig mange aktiviteter med prøver, presse og fans og alle de ting, der skal plejes, når man er hernede, siger Rasmussen.

- Kan I lide det, eller har det skræmt jer væk?

- Nej, det er først og fremmest et kæmpe privilegium at få lov at være en del af det her, det er ikke hvem som helst, der får lov til det, men jeg savner også mine unger, det må jeg sige, slutter Jonas Flodager Rasmussen.

Se hele interviewet herunder:

Sponsoreret indhold