Rasmus Bjergs mareridt: - Jeg blev udråbt til voldspsykopat

Rasmus Bjerg blev beskyldt for at have overfaldet en kvindelig servitrice.

Rasmus Bjerg blev beskyldt for at have overfaldet en kvindelig servitrice.

Foto: Martin Høien

Han var blevet et kendt ansigt over det meste af Danmark, og han var netop blevet færdig med indspilningerne til ”Livvagterne”. Men én episode var tæt på at koste komiker og skuespiller Rasmus Bjerg alt.

Episoden fandt sted for seks år siden, da han netop var blevet færdig med indspilningerne til DR1-serien ”Livvagterne”. Dét skulle fejres, og derfor tog Rasmus Bjerg i byen, hvor han – med egne ord – drak sig ”i hegnet”.

- Det var en skide hyggelig aften. Og så kan jeg ikke huske så meget mere fra den aften, andet end at jeg vågner op næste morgen, og der er lidt blod på sengetøjet, fortæller Rasmus Bjerg i TV2-programmet ”Stjernerne på Slottet”, der blev sendt mandag aften.

Da Rasmus Bjerg var meget fuld den aften, aner han ikke, hvad der er sket, men han tænker, ”at der må være sket et eller andet”. Og så ringede en journalist, der kunne fortælle, at Ramus Bjerg i sin brandert havde overfaldet en kvindelig servitrice, slået hende ned og trukket hende hen ad gulvet.

- Og journalisten siger ”vi har det på overvågning”, fortæller Rasmus Bjerg i programmet.

Historien om episoden på baren skabte store overskrifter i landets medier. Han blev udråbt til voldspsykopat, og der blev skrevet, at han gik ”bersærk i kanonbrandert”.

- Der går jeg helt ned i et sort hul og kan ikke noget. Jeg bliver helt paralyseret. Jeg får et chok. Jeg ved ikke, hvad der er op og med. Jeg aner ikke, hvad de taler om, fortæller Rasmus Bjerg og tilføjer, at han bad sine kone om at hente nogle piller, så han ”kunne forsvinde væk”.

Efter et par dage ringede politiet og bad Rasmus Bjerg om at møde op på stationen. De ville gerne have ham til at se overvågningsbillederne fra baren. Og heldigvis kan han hurtigt ånde lettet op: billederne viser nemlig, at det var en anden fyr, der uden grund slog Ramus Bjerg ned, og at komikeren i faldet ved et uheld hev servitricen med ned.

- Jeg burde være glad, men jeg kan ikke rigtig fungere. Mærker angst. Det slår mig rigtig hårdt. Jeg isolerer mig. Dage bliver til uger. Jeg kan ikke gå nogen steder. Havde jeg et tov og et reb var jeg gået derud. Jeg tør ikke gå uden for. For der står hele verden og kigger på voldspsykopaten – den joviale jyde, der er blevet et monster. Der fik jeg et gok i nøden, som var svær at slippe ud af, fortæller Rasmus Bjerg i TV2s ”Stjernerne på Slottet”.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close