Nyheder 8. juli 2014

Rachel fra "Årgang 0": Vil ikke gå flere timer i skole

Den 14-årige sønderjyde kritiserer undervisningsministeriet i et åbent brev til den danske folkeskole
Af af
Foto: All OverDen kvikke og gammelkloge 14-årige Rachel fra TV2-sucessen "Årgang 0" virker normalt meget ambitøs, og hun ved da også allerede, at hun skal være journalist, når hun bliver ældre.

LÆS OGSÅ: Rachel blev mobbet

Alligevel har den samfundsinteresserede skolepige skrevet et åbent brev til den danske folkeskole, hvor hun kritiserer undervisningsministeriet for den nye folkeskolereform, der træder i kraft til august, fordi hun ikke er helt tilfreds med, at den betyder, at elever på hendes alder skal gå i skole 37 timer om ugen.

- Som barn og ung skal man have lov til at have det sjovt og lave noget i sin fritid. Og nu bliver det at gå i skole også anset for at være en fritidsaktivitet. man får ikke tid til noget andte end at gå i skole. Hvem har helt ærligt lyst til at gå i skole fra 8:15 til 16:30, skriver Rachel i brevet, som hun har lagt på sin Facebook-profil.

LÆS OGSÅ: Vil ikke snakke om alkohol

Konsekvenserne af reformen kommer dog ikke til at påvirke den sønderjyske "Årgang 0"-pige, for selv om hun kun lige har færdiggjort 8. klasse, er hun allerede gået ud af folkeskolen. Efter sommerferien starter den løgtige pige nemlig på Askov Efterskole, hvor hun skal følge journalistlinjen og drømmen om at blive den nye Ulla Terkelsen, der er hendes store forbillede.

Læs hele Rachels brev:
Den kvikke pige fra "Årgang 0" har skrevet dette brev til den danske folkeskole. (Foto: Facebook)

Sponsoreret indhold