Pelle Hvenegaard: "Projekt barn" kostede 400.000 kr.

Pelle Hvenegaard og hustruen Caroline har datteren Zoe Ukhona på to.

Pelle Hvenegaard og hustruen Caroline har datteren Zoe Ukhona på to.

Foto: All Over Press

Pelle Hvenegaard, 42, og hustruen Caroline er forældre til adoptivdatteren Zoe Ukhona, som i den grad er et ønskebarn. 

Parret kæmpede i seks år, før de blev forældre, og i bogen "Kære Zoe Ukhona", som Pelle Hvenegaard er aktuel med, fortæller han hudløst ærligt om fertilitetsbehandling og adoption. 

Pelle Hvenegaard og hans kone gennemgik 11 fertilitetsforsøg på to år, uden det bar frugt. Derfor besluttede de sig for at adoptere, hvilket også er en kostbar proces. I et interview med Politiken afslører Hvenegaard, hvad han og konen har haft oppe af lommen.

- Jeg tror samlet, at "projekt barn" har kostet os 400.000 kroner, fortæller Pelle Hvenegaard i et stort interview med Politiken

- Vi ramlede tilmed lige ind i den tidligere regerings lovændring med brugerbetaling på alle fertilitetsbehandlinger. Nu får man heldigvis tre gratis forsøg i det offentlige, før man selv skal betale. Jeg priser mig da lykkelig for, at vi tjente godt og ikke skulle bekymre os om økonomi. Men det er meget usympatisk, at det er pengepungens størrelse, der afgør, om man kan blive forældre, lyder det yderligere fra Hvenegaard til Politiken

Artiklen fortsætter under billedet. 

Æblet falder ikke langt fra pæretræet #afro #adoption #farogdatter

Et opslag delt af Pelle Hvenegaard (@pellehvenegaard) den

I sensommeren 2016 kunne Pelle Hvenegaard og hans hustru sætte sig på en fly mod Sydafrika, hvor de skulle hente deres datter.

- Så skete det endelig. I mandags blev to til tre. Vi er blevet forældre til den smukkeste, dejligste lille afrikanske diamant - en pige på ni måneder, skrev Pelle på sin Facebook-profil.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Pelle Hvenegaard og Caroline Gullacksen har adopteret en lille pige.

Pelle Hvenegaard og Caroline Gullacksen med deres lille datter. (Foto: Privat) 

Pelle Hvenegaard har tidligere fortalt til BT, at parret har valgt at adoptere, fordi det ikke har kunnet lade sig gøre at blive forældre på andre måder.

Parret har ventet længe på at få lov til at adoptere. 

- Det er en mærkelig måde at være gravid på. Det føles som en evighed, og vi ved ikke, hvornår det ender. Men det bliver forhåbentlig i år, sagde Pelle til BT i januar 2016.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close