Nyheder 4. maj 2017

Prins Philip følger i Henriks fodspor: Går på pension

Dronning Elizabeth vil fortsat dukke op ved officielle arrangementer, men hendes mand bliver hjemme
Foto: ALL OVER

Dronning Elizabeths mand, prins Philip, trækker sig tilbage og vil ikke deltage i flere officielle arrangementer. Han går så at sige på pension fra de royale pligter.

Det skriver det britiske kongehus.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Hans kongelige højhed, hertugen af Edinburgh, har besluttet sig for, at han ikke længere vil tage del i offentlige arrangementer fra efteråret i år. Han har fuld opbakning fra dronningen,lyder det i en pressemeddelelse.

Dronningens ledende stab blev indkaldt til et hastemøde, der gik i gang klokken 11 dansk tid. Det er her, meldingen er faldet.

- Prins Philip vil møde op til allerede planlagte arrangementer frem til august både på egen hånd og med dronningen. Derefter vil han ikke takke ja til nye invitationer, skriver kongehuset.

91-årige dronning Elizabeth selv vil fortsat deltage i officielle arrangementer.

Hastemødet på Buckingham Palace fik sat rygter i gang både i pressen og på de sociale medier.

Spekulationer gik på, at der ville være nyt om dronningen eller prins Philips helbred. Det blev dog afvist af kilder ved kongehuset.

Storbritanniens premierminister, Theresa May, hylder i en skriftlig udtalelse prins Philip og hans mangeårige virke.

- På vegne af hele nationen vil jeg udtrykke den dybeste taknemmelighed og sende de bedste ønsker til hans kongelige højhed, hertugen af Edinburgh, efter dagens meddelelse om, at han trækker sig fra officielle pligter, lyder det.

I løbet af de seneste år har det royale par skåret kraftigt ned på officielle arrangementer.

Modsat har deres ældste søn, prins Charles, overtaget en række af de formelle pligter. Det samme har prins William og hertuginde Kate.

Prins Philip kan i juni fejre sin 96-års-fødselsdag. Få måneder senere kan han og dronning Elizabeth II fejre deres jernbryllup. I november har de været gift i 70 år.

Prins Philip har således stået ved sin hustrus side i hele hendes regeringstid. Hun overtog tronen efter sin far, efter at han døde den 6. februar 1952.

[node:aller-related-content:2]

Sponsoreret indhold