Nyheder29. marts 2017

Prins Joachims opgør med mor og pressen: Behov for genmæle

47-årige prins Joachim er ærgerlig over, at hans mor satte ham i en situation, som han ikke magtede
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/1233600.jpg
 (Foto: All Over)

Prins Joachim var bare en dreng, da dronning Margrethe offentliggjorde, at Schackenborg ville blive hans, og at han skulle drive det, når han blev voksen.

Men gaven blev et mareridt for den pligtopfyldende prins, der tog en lang landbrugsuddannelse for at klare udfordringen.

Det fortæller Joachim i et interview med Jyllands-Posten, hvor han bittert må erkende, at hans grunde til at flytte fra Sønderjylland er nogle helt andre, end offentligheden har gået ud fra – og hvad kongehuset selv har oplyst tidligere.

– Det er mig magtpåliggende at få sagt, hvordan jeg opfatter forløbet, for der har været sagt og skrevet utrolig meget, som jeg ikke kan genkende, forklarer prinsen, som i 2014 solgte Schackenborg og flyttede familien fra Sønderjylland til København.

Problemet var, at Schackenborg, allerede da Joachim fik det overdraget, var temmelig gældstynget.

– Det var i den grad op ad bakke. Som at rulle en stor snebold foran sig, hvor problemerne og udfordringerne bare blev større og større, lyder det fra den 47-årige prins.

Den klare udmelding fra prinsen kommer umiddelbart som et lyn fra en klar himmel, men Joachim har i længere tid lidt under stor upopularitet, og rygterne om, at han var flyttet bare for at komme væk fra provinsen, har ramt ham. Derfor kommer prinsens forklaring netop nu – næsten tre år efter at familien rykkede til København, mener historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen, som kalder udtalelserne for ”markante”.

– De kongelige har ikke tradition for at tage til genmæle i pressen, men prinsen har tydeligvis haft et behov for at forklare sin beslutning.

Sponsoreret indhold