Nyheder26. marts 2017

Prins Joachim om Schackenborg: Det kunne jeg ikke byde mine børn

Der er en god grund til, at prins Joachim har sagt farvel til slottet i Sønderjylland.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/320200.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Der har været mange overvejelser, men i 2014 stod det klart, at prins Joachim overdrog Schackenborg Slot til Schackenborg Fonden.

Siden er familien med prinsesse Marie, prins Henrik og prinsesse Athena flyttet til København. Og prins Joachim forklarer overfor Jyllands Posten hvorfor, han sagde farvel til slottet, som han allerede som 10-årig vidste han skulle overtage.

I 1993 overtog han så slottet, men godt 20 år senere overlod han det så til fonden. Og det var økonomien, der var hovedårsagen.

- Gælden var i selve kernevirksomheden, i produktionsapparatet, og den viste sig meget svær – for ikke at sige umulig – at nedbringe. For mig i hvert fald, siger han til Jyllands Posten.

- Problemet var, at det smukke – huset og haven – også var den tunge ende i økonomien. Det var der, pengene endte hver gang, hvis forfaldet skulle holdes fra døren. Jeg kunne jo læse tallene på bundlinjen selv, men var meget længe – måske også for længe – om at erkende, at det ikke lod sig gøre.

Og det var netop økonomien, som han ikke ville byde sine børn.

- Jeg ville ikke kunne se mig selv i spejlet, hvis jeg bare skubbede snebolden foran mig og overlod den til mine børn på et tidspunkt. Det kunne jeg ikke byde dem, siger prinsen., som også forklarer, at selv beslutningen om at sige farvel til slottet var hele 10 år undervejs.

Han understreger også, at han og familien er meget glad for Sønderjylland:

- Jeg vil samtidig sige, at det var skønne år, og at det sønderjyske – ikke bare Schackenborg, Møgeltønder og Tøndermarsken, men hele Sønderjylland – i den grad er blevet en del af mit og hele familiens dna.

Schackenborg, Joachim og Marie

Sponsoreret indhold