Nyheder 25. december 2008

Prins Henrik: Forlod kirken i utide

Prinsgemalen gik fra gudstjenesten i Århus Domkirke 1. juledag på grund af smerter

Helbredet har længe skrantet hos 74-årige prins Henrik. Og intet tyder på, at der er bedring på vej.

Støttet til sin stok og med et forpint udtryk i ansigtet, måtte han således 1. juledag forlade gudstjenesten i i Århus Domkirke i utide - støttet af sin ældste søn, Frederik.

Holdt kun en time

Sammen med resten af de voksne kongelige, var prinsgemalen ellers ankommet til kirken i strålende humør lige da klokkerne havde ringet ind til den traditionsrige gudstjeneste kl. 10.

Men efter en time blev det altså for meget for Henrik. Han forlod sit umage sæde på første stolerække og fik hjælp af en tydeligt bekymret kronprins til at finde ud til den ventende bil, der i høj hastighed kørte de to tilbage til kongefamiliens juleresidens på Marselisborg Slot.

Dronningen ikke bekymret

Dronning Margrethe lod ikke sin mands tilstand bekymre sig. Sammen med Mary, Marie og Joachim blev hun i kirken til den bitre ende, og havde endda overskud til både smil og et par muntre bemærkninger, da de kirkelige handlinger var overstået.

De kongelige er hyppige gæster i Århus Domkirke i julen. Således var hele familien også på plads i går, juleaftensdag, hvor også prins Christian var med til at synge julen ind. Knægten havde dog fået lov til at slippe i dag.

Sponsoreret indhold