Prins Christian: I super-julehumør

Lille Christian morede sig, da farmor tabte sin taske og selveste biskoppen måtte hjælpe

Lille Christian morede sig, da farmor tabte sin taske og selveste biskoppen måtte hjælpe

Foto: Hans Bølcho

De kongetro århusianere fik, hvad de kom efter, da de tog hul på juleaften foran Århus Domkirke: Masser af billeder af hele den kongelige familie - krydret med en helt særlig julehilsen fra prins Christian.

- Hej, lød det nemlig højt og klart fra den unge prins, da han med mor Mary i hånden bevægede sig ind i en stopfyldt kirke til den traditionelle julegudstjeneste.

Den lille prins havde det meste af familien med. Både mor og far, onkel Joachim og tante Marie og såmænd også sine to fætre, Nikolai og Felix. Plus selvfølgelig farmor og farfar, prins Henrik og dronning Margrethe.

Isabella blev hjemme

Eneste royale hoved, der manglede i kirken, var Christians lillesøster Isabella, der endnu er for lille til at klare en lang gudstjenestes sange og prædikener.

Efter kirken tog alle de kongelige tilbage til Marselisborg Slot, der igen i år danner rammen om en rigtig familiejul.

Lige som de fleste andre familier, har de kongelige deres helt egne traditioner juleaften. Dronningen har pyntet både slottet og det velvoksne juletræ, og det er også hende, der har sørget for desserten til middagen: Engelsk julekage, som hun egenhændigt har købt i London.

Før familien får lov at sætte skeerne i den engelske specialitet må de dog igennem den sædvanlige menu, hvor der først serveres risengrød - med mandel og gave - og derefter gås.

Kongefamilien har ikke tradition for at danse om juletræet. Men efter at have indtaget den voldsomme menu, er det nu også meget forståeligt

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close