Nyheder13. oktober 2016

Prins Henrik afslører: Mobbet ud af Kunstakademiet

Den kunstglade prins Henrik forsøgte sig i sine yngre dage på Kunstakademiet, men der fik han alt andet end en kongelig modtagelse.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-95427.jpg
 Foto: Claus Poulsen

Det er ikke nyt for prins Henrik at blive mobbet af pressen og befolkningen for alt fra accent, figur og udtalelser. Men blot fordi man er vant til at blive mobbet, betyder det ikke, at det ikke længere sårer. Det kan dronningens ægtemand skrive under på.

For den franske spradebasse, prins Henrik, havde nemlig ikke en specielt munter tid, da han forfulgte sin kunstnerdrøm ved at gå på Kunstakademiet i sine yngre dage.

Det fortæller Henrik selv til Billed-Bladet på spørgsmålet, om det er rigtigt, at han blev mobbet ud af skolen.

– Ja, joh, det er rigtigt. Argumentet var, at jeg optog en plads. Men jeg tror nu ikke, det var, fordi jeg var kongelig, men mere fordi jeg var så gammel, og de mente, pladsen skulle gives til en yngre kunstner, fortæller prinsen åbenhjertigt. Henrik var ellers blevet personligt inviteret og opfordret til at gå på Kunstakademiet af lektor Poul Holm Olsen.

Hos Kunstakademiet er man i dag slet ikke klar over, at den nu 82-årige fritidskunstner skulle have dygtiggjort sig på deres skole.

– Jeg har aldrig hørt om, at han skulle have gået her, men han har sikkert fået lov til at komme, fordi han er kongelig. Men det er enormt synd og tarveligt, at han er blevet mobbet. Man skal ikke mobbe nogen. Heller ikke prins Henrik. Det tager jeg selvfølgelig skarpt afstand fra, siger rektor for Kunstakademiet Sanne Kofod Olsen til SE og HØR.

Det kan være, at kronprinsesse Mary, der har kæmpet mod børnemobning i årevis, skal tage sig en kærlig snak med sin svigerfar.

Sponsoreret indhold