Nyheder9. november 2016

Prins Harry raser: Lad min kæreste være i fred

Det britiske kongehus har udsendt en usædvanlig opfordring til medierne om at lade prins Harrys kæreste være.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/00.jpg
 Foto: All Over Press

Prins Harrys nye kæreste, Meghan Markle, er blevet udsat for chikane, sexisme og racisme den seneste tid. Det mener det britiske kongehus, der har udsendt en opsigtsvækkende meddelelse.

Heri opfordrer prinsen medierne til at lade Meghan Markle og hendes nærmeste være i fred.

- Hans kæreste, Meghan Markle, har været offer for en bølge af misbrug og chikane, lyder det i meddelelsen fra Kensington Palace.

Kongehuset peger både på forsider af landsdækkende aviser samt sociale medier og kommentarspor på artikler online, hvor der er både racistiske og sexistiske undertoner.

- Noget af det har også været skjult for offentligheden. Det handler om, at hendes mor er nødt til at kæmpe sig forbi fotografer for at nå sin hoveddør. At journalister og fotografer forsøger at mase sig ind i hendes hjem, hvilket har ført til alarmopkald.

- Det drejer sig om avisers forsøg på at bestikke hendes ekskæreste og bombardementet af stort set hver eneste ven, kollega og nærmeste.

Det er sjældent, at det britiske kongehus retter en så direkte kritik mod medier og offentlighed.

I meddelelsen står der, at prins Harry er klar over, at der kan være en vis nysgerrighed om hans privatliv. Han reagerer derfor sjældent på historier skrevet om ham.

Men i løbet af den seneste uge har det taget overhånd, og grænsen er nået, skriver kongehuset.

- Prins Harry er bekymret for frøken Markles sikkerhed og er dybt skuffet over, at han ikke har kunnet beskytte hende. Det er ikke i orden, at frøken Markle skal være udsat for en sådan storm få måneder inde i forholdet.

- Han ved, at kommentatorer vil sige, at det er prisen, han må betale, og en del af spillet. Han er meget uenig. Det er ikke et spil, det er hendes liv og hans, lyder det i meddelelsen.

Her fremgår det også, at det er prins Harry selv, der har ønsket at sende beskeden ud til offentligheden. Håbet er, at det vil få pressen til at "tage en pause og reflektere, før mere skade sker."

- Han ved, at det er usædvanligt at udsende en meddelelse som denne, men han håber, at fornuftige mennesker vil forstå, hvorfor han føler, at det er nødvendigt at tale offentligt om det, slutter kongehuset.

Sponsoreret indhold