Nyheder19. september 2017

Premieredatoen for "Den store bagedyst" er her

"Den store bagedyst" vender tilbage den 4. oktober
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bagedyst.jpg
 Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen

Har du ventet med spænding på den nye sæson af "Den store bagedyst", så er ventetiden heldigvis snart forbi.

Den nye sæson af "Den store bagedyst" får nemlig premiere den 4. oktober.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

I år bliver programmet meget anderledes i forhold til, hvad man har været vant til de tidligere år.

Der er nemlig fundet to helt nye dommere til programmet, da Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen ikke længere er dommere på programmet.

I stedet bliver det Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo, der skal bedømme de ti deltageres kager og bagværk. Og det kan vi godt glæde os til, siger redaktøren på "Den store bagedyst", Søren Olsen.

- Seerne kan i særdeleshed glæde sig til at møde de nye dommere – to meget kompetente mennesker med egen stil og egne meninger om, hvordan kager og brød skal være. Katrine har jo en mangeårig konditorbaggrund og Markus en baggrund som bager og dessertkok. Og så er han tysker, hvilket ikke går upåagtet hen i programmet, og som han selv har en utrolig humoristisk tilgang til. Det, at han kommer fra en anden kultur, afspejler sig desuden i den måde, han ser på kager på, hvilket bliver spændende og nyt, siger Søren Olsen til DR.

Det var i januar, det kom frem, at Metter Blomsterberg var færdig som dommer i "Den store bagedyst".

- Jeg har talt med min mave igennem lang tid, og nu er vi sammen blevet enige om, at det er sådan, det skal være. Det kan godt være, at det er et mit livs fejltagelser, jeg begår her, men hvis jeg bliver så klog, er jeg ikke for fin til at komme krybende på mine knæ, hvis det er det, der skal til, har Mette Blomsterberg fortalt til DR.

Mens det var Mette Blomsterbergs egen beslutning at stoppe som dommer, så var det DR, der besluttede, at det også var slut med Jan Friis-Mikkelsen bag dommerbordet. Noget han selv var ærgerlig over.

- Jeg synes, det har været vildt sjovt at lave, og jeg ville gerne have været med til at lave flere sæsoner, så det er da lidt øv, har Jan Friis-Mikkelsen fortalt til DR.

De to nye dommere, Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo, fortalte tidligere i år, at de ikke kommer til at være en kopi af Mette og Jan, når programmet vender tilbage.

– Jeg har stor respekt for Mette og Jan, men vi skal bare være os selv. Vi er ikke en kopi af dem, fastslog 39-årige Katrine, da SE og HØR snakkede med det nye dommerpar tilbage i marts.

Se alle deltagerne i årets udgave af "Den store bagedyst" herunder

Deltagerne i "Den store bagedyst" 2017

Sponsoreret indhold